Muslingefiskeri: Vi kan stadig afsætte vores fangst, men….

Muslingefiskeriet i Limfjorden er ét af de få steder, hvor man endnu ikke har mærket de hele store konsekvenser af Corona
af Helle Kristensen
18 mar 2020

For muslingefisker Peter Skou Dalsgaard, der fisker i Limfjorden, har Corona-krisen endnu ikke haft de store konsekvenser. Han er på vej i havn med 13 tons muslinger. Og på nuværende tidspunkt er der ingen problemer med afsætning af fangsten. Men prisen kunne være bedre.

- Vi afsætter lige nu vores muslinger til kogeri, og der er heldigvis stadigt gang i den branche, så vi har endnu ikke helt mærket Corona-krisen på samme måde, som mange andre jo nok desværre har, lyder det fra skipperen på SK919 Magrethe P.

 

Priserne kunne være bedre

Peter erkender dog, at prisen for muslingerne kunne være bedre, hvis muslingerne kunne afsættes som ferske muslinger. Men den mulighed er lige nu lukket. Og det er lidt ærgerligt. Særligt når de fangede muslinger er store og velegnede til det ferske marked:

- På mandag starter vi op med at fiske efter muslinger i Løgstør bredning, og det ser ud til, at det er nogle virkeligt fine muslinger derude. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det havde været sjovere, at vi kunne sælge dem som ferske muslinger, hvor vi jo kan få en bedre kilopris, lyder det fra Peter Skou Dalsgaard.

 

Tester nye redskaber

Fiskeskipperen fra Fur har ikke været så meget på vandet de sidste 14 dage, da muslingekvoten har været til den lave side. 


- De sidste 14 dage har jeg vel været ude og fiske 4 gange i alt, så det er jo ikke prangende, siger Peter Skou Dalsgaard. Men til gengæld har Peter så haft tid til at eksperimentere lidt med sine redskaber.

- Jeg har hen over vinteren gået og leget med tanken om, at montere nogle gummimåtter under mine skrabere, for at se om ikke det kunne minimere påvirkningen af bunden. Nu har jeg prøvet det af i praksis, og selvom jeg ikke kan sige, hvorvidt det er bedre for bunden, så kan jeg mærke, at min skrabere glider lettere, efter at jeg har monteret gummimåtterne, og ovenikøbet virker det til, at jeg får flere muslinger med op, så det er jo positivt, lyder det fra Peter Skou Dalsgaard.

Læs mere om:

Flere Nyheder