Muslingefiskeriet er kommet dårligt fra start

Men så er det godt, at T 121 Baldur kan fiske søstjerne - og efter sommerferien er nogle omplantningsbanker klar
af Helle Kristensen
24 feb 2020

- Vi har haft en træls start på året, lyder det fra fiskeskipper Henrik Krog.

Han fisker efter muslinger i Limfjorden med T 121 Balder. Han forklarer at vejr og vind, ikke ligefrem har gjort det nemt for muslingefiskeriet i Limfjorden i den første del af 2020.

- Generelt er det et lidt trælst fiskeri lige nu, og det tegner til at blive et dårligt år for os i år sammenlignet med de tidligere år, fortæller Henrik Krog.

Han er på fjorden, da vi snakker med ham, og er netop ved at gøre klar til at hive et træk:

- Lige nu er der ikke så meget kød i muslingerne, og det påvirker jo selvfølgelig prisen. Og der er heller ikke så mange muslinger, som vi godt kunne ønske os. Det betyder, at fiskeriet er lidt sløvt. Heldigvis er der lys for enden af tunellen. Efter sommerferien er der nogle omplantningsbanker, der bliver klar, og i foråret 2021 er der udsigt til nye muslinger. Eksempelvis har vi i Løgstør Bredning for første gang i 4 år set, at der er kommet ny yngel til, fortæller limfjordsfiskeren.

Henrik har selv brugt en stor del af januar og februar på at fiske efter søstjerner. For desto længere tid fiskeriet efter søstjerner kan strækkes, desto bedre er det for muslingebestanden. Fiskeri på søstjerner er både godt for muslingebestanden, men også et fint supplement til indtægten - Hvis ellers man kan fange dem. 

- Søstjernefiskeriet er med til at pleje vores muslingebestande, fordi søstjernerne spiser muslinger. Men derudover er det faktisk også meget sjovt og lidt en udfordring at fange søstjerner. Det er primært derfor, jeg gør det, og så bidrager det selvfølgelig også til økonomien, siger fiskeskipperen fra Mors.

I 2018 blev der bygget en fabrik i Salling, der producerer økologisk dyrefoder af søstjerner. Og her afsætter limfjordsfiskerne deres søstjerner.

- Den største fangst, jeg har haft i år, var på 18,5 tons. Det var en god fangst. Men indimellem sker det også, at man kommer ind uden en fangst, men det er jo med til at gøre fiskeriet spændende, fortæller Henrik Krog, inden han lægger på for at fortsætte sit fiskeri.

Flere Nyheder