Overvejer at supplere med rødspættefiskeri

Hesterejeskipper går med tanker om at ombygge fartøjet, så han kan fiske rødspætter, når det er sløjt hesterejefiskeri
af Claus Kirkegaard
05 nov 2019

Lasse Guldberg Sörns og fartøjet HV 67 Juvredyb ligger stik vest for Rømø og fisker efter hesterejer, da Fiskeri Tidende fanger ham på telefonen til en snak om, hvordan det går med fiskeriet her og nu. Det er en skipper, der går med overvejelser om at investere i sit fartøj, så han kan supplere hesterejefiskeriet, lader han forstå under samtalen.

- Nu ejer jeg fartøjet sammen med min svigerfar, og vi går med tanker om at ombygge fartøjet, så vi kan fiske efter rødspætter, når det ikke er for godt med hesterejefiskeriet. Der plejer at komme en sløj periode hen over sommeren, og så er det meningen, at jeg vil fiske efter rødspætter. Men det kommer an på, hvordan stabilitetsberegningen forløber, siger Lasse Guldberg Sörns.

Det er firmaet OC Consult i Hvide Sande, der i øjeblikket er i gang med at lave en stabilitetsberegning på fartøjet. Og skipper regner med, at der kommer svar inden længe.

- De regner på, hvordan det ser ud, når der skal tromle og galge bagpå fartøjet. Hvis vi er heldige, så kan det lade sig gøre uden videre, men det kan også være, vi skal have nogle tons stålplader i bunden, fortæller Lasse Guldberg Sörns.

Hvis det viser sig, at der skal ekstra vægt i bunden af skibet for at bevare skibets stabilitet, er det ikke sikkert, at ombygningen bliver til noget.

- Det er forholdsvist hurtigt at lave, hvis vi ikke skal have ekstra ballast i bunden. Og så kan vi blive i vandet, mens det bliver lavet. Men ellers bliver det nok ikke til noget, lyder det fra skipper.

Med hensyn til selve fiskeriet, så går det lidt bedre nu.

- Efter det er blevet koldere, er det blevet lidt bedre. Det har ellers ikke været for godt i år - hverken mængdemæssigt eller prismæssigt. Her på det sidste er det dog blevet bedre, for nu hvor det bliver koldere, trækker hesterejerne ud fra det grundere vand. Og min makker og jeg laver da en dagsløn ud af det, siger Lasse Guldberg Sörns om hesterejefiskeriet.

Læs mere om:

Flere Nyheder