På farten i 14 dage

L 273 Olga Ruby har både været i område 4 og i område 1 for at fange tobis på den seneste fangstrejse, som blev afbrudt af et nedbrud i en strømtavle
af Claus Kirkegaard
21 maj 2019

Et ikke planlagt stop i Peterhead for at få fikset en strømtavle gjorde, at den seneste fangstrejse for trawleren L 273 Olga Ruby blev lidt længere end ventet.

- Vi kom til Thyborøn i morges kl. 6, og er lige nu ved at få losset vores tobis. Vi har været i område 4 og nede på Dogger Banke, men vi måtte lige inden om Peterhead i halvandet døgn, da et rør sprang, og en strømtavle blev fyldt med vand. Så vi har været på farten i 14 dage denne gang, siger Heinrich Grøndal, som er forholdsvis ny skipper på L 273 Olga Ruby.

- Det her er kun min anden tur med fartøjet, siger han.

Heinrich Grøndal er dog bekendt med industrifiskeriet, da han tidligere har været skipper på L 525 Thingholt.

På trods af, at det er nogle fine tobis, de har fået med ind, er skipper ikke helt tilfreds med udbyttet af rejsen.

- I område 4 var det sådan set fint nok, hvor vi fik 240 tons. Men på Dogger Banke var det ikke helt godt, når man tager tidspunktet på sæsonen i betragtning. Vi har 400 tons med ind lige nu, men vi håber da, at det bliver bedre på den næste tur, lyder det fra Heinrich Grøndal.

Der er plads til 850 tons tobis om bord, så det er altså langt fra fuld last, som de kom ind med.

- Vi har fyldt det halve skib på 14 dage, og normalt burde vi kunne fylde hele lasten på den halve tid, fortæller skipper.

Den 4-mand store besætning er klar til at komme på havet igen, når lasten er losset og provianteringen er om bord.

- Efter planen sejler vi ud i aften igen, og i første omgang hedder det Dogger Banke. Det er i hvert fald planen for nuværende. Men det kan jo godt være, jeg hører noget fra nogle kollegaer, som gør, at vi tager et andet sted hen for at søge efter fisken, lyder det fra Heinrich Grøndal.

Læs mere om:

Flere Nyheder