På fiskeri igen efter halvanden uge i havn

Dårligt vejr har bundet garnfartøjet AS 260 Sarah til kaj i halvanden uge. Men nu er det igen tid til at komme på fiskeri
af Claus Kirkegaard
27 nov 2020

For skipper og ejer af garnfartøjet AS 260 Sarah betyder et skift i vejret, at det nu er slut med at ligge ved kaj i Thyborøn Havn, som han ellers har været tvunget til i halvanden uge.

- På grund af vejret, med meget blæsevejr og en hurtig strøm, har vi ligget inde i halvanden uge nu. Men nu ser det ud til, at vi får bedre vejr, så vi har planlagt at sejle ud i aften for at sætte vores 400 toggegarn, siger Christian Timmermann Andersen.

På denne tid af året plejer de ellers at have torskegarn med ud, men på grund af den kraftigt reducerede torskekvote samt det faktum, at de ikke rigtigt har fanget rødspætter i år, vælger de altså at fiske med toggegarn.

- Så håber vi, at det koldere vejr kan være med til at samle rødspætterne lidt. Og så får vi forhåbentlig et lidt blandet fiskeri med rødspætter, torsk og pighvar, siger Christian Timmermann Andersen.

Skipper har endnu ikke helt besluttet sig, hvor han og mandskabet skal sejle hen, men det er meningen, at de bliver ude nogle dage.

- Vi skal et godt stykke ud. Så sætter vi alle 400 garn og venter mellem seks og otte timer, før vi hiver dem. Så må vi se, om vi har ramt et godt område, eller om vi skal finde et andet, siger han.

Rødspætter, som normalt er hovedfiskeriet for skipper, har ikke været så godt i år.

- De milde vintre er ikke godt for os og rødspættefiskeri. De er meget spredt. Vi håber på en lidt koldere vinter, så vi kan få samling på rødspætterne igen, siger Christan Timmermann Andersen, som ellers er godt tilfreds med prisen på rødspætter.

- Priserne svigtede lidt, da den første corona-bølge ramte Danmark. Men nu har priserne rettet sig, og det har da hjulpet i og med, at vi ikke har haft behov for at have helt så mange med ind, siger skipper.

Flere Nyheder