På langtur efter kulmuler

Der er omkring 300 mil over til fangstpladserne, når L 757 Aaltje Postma fisker efter kulmuler
af Claus Kirkegaard
05 sep 2019

L 757 Aaltje Postma ligger en times sejlads fra Thyborøn havn med stævnen mod Shetlandsøerne, da Fiskeri Tidende fanger skipper og ejer Tamme Bolt til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi fisker med flyshooter efter kulmuler helt oppe ved Shetlandsøerne i britisk farvand. Jeg har været med et par gange, men jeg har fritur nu. De har lige været inde og lande, og på sidste tur kom de ind med 38 tons, og så er det en rigtig god tur, siger Tamme Bolt.

L 757 Aaltje Postma fisker med dobbelttrawl i årets første 7 måneder, og så bliver der rigget om senere.

- Vi plejer at rigge om til flyshooter i august, hvor vi så fisker efter kulmuler. Når vi fisker kulmuler helt deroppe, så er det forholdsvis rent fiskeri. Men der kommer da lidt sej og torsk med også, siger skipper, som er godt tilfreds med prisen på kulmuler i øjeblikket.

- Prisen svinger lidt alt afhængig af markedet i især Spanien. Men vi fik 21 kr. i snit for den seneste last på 2'er kulmuler. De helt store 0'er kulmuler ligger omkring 40 kr. i snit, så det er ganske fornuftige priser, siger han.

Det er en forholdsvis stor besætning om bord på fartøjet.

- De sidste par ture har vi været 6 mand plus en lærling. Vi har også været afsted med 5 mand og 2 lærlinge. Efter vi fik forlænget fartøjet, har vi heldigvis plads nok med 10 køjer og 6 lukafer, siger Tamme Bolt, som er meget tilfreds med den lærling, der er med om bord lige nu.

- Jeg kan se på de sociale medier, at der er nogle, der brokker sig over niveauet hos vores lærlinge. Men vi har nu generelt kun godt at sige om de lærlinge, vi har med ud. Ham vi har med skal tilbage på skolen igen, og så regner jeg da med, at han skal tilbage til os, når han er færdig til sommer, siger Tamme Bolt.

Flere Nyheder