På vej hjem med nyindkøbt fartøj

Trawleren HG 14 Søren Kristine skifter navn til AS 3 Margrethe
af Claus Kirkegaard
11 jan 2019

Trawleren HG 14 Søren Kristine ligger i Tannis Bugt mellem Hirtshals og Skagen, da Fiskeri Tidende ringer for at få en snak om, hvordan det går med fiskeriet. Men det er ikke meget fiskeri, brødrene Jens og Peter Olsen har bedrevet med fartøjet endnu.

- Vi er på vej til Ebeltoft med fartøjet, som vi lige har købt og hentet i Hirtshals. Så vi fisker faktisk ikke i øjeblikket. Lige nu sejler vi bare mod Ebeltoft og prøver at lære fartøjet at kende, siger Jens Olsen, som sammen med sin bror altså har købt fartøjet HG 14 Søren Kristine.

Brødrene Olsen har fisket sammen i mange år, hvilket de bliver ved med, mens deres gamle fartøj skal sælges.

- Vi har fisket med AS 3 Stine, men den er sat til salg, og så skal nummeret over på det her fartøj. Den får nyt navn, så den kommer til at hedde AS 3 Margrethe, lyder det fra Jens Olsen.

Normalt er det kun brødrene, der er om bord, men de har dog en ekstra mand med om bord på turen fra Hirtshals til Ebeltoft.

- Vi har taget smeden fra Ebeltoft med på turen, så vi er sikre på, at vi kan komme hele vejen hjem. Det er en tur på omkring 18 timer, så vi får da mulighed for at lære fartøjet at kende. Lige nu skal jeg have fundet ud af, hvordan jeg bruger plotteren. Det er nok mig, der gør noget forkert, siger Jens Olsen.

Når de kommer hjem med det nye fartøj, er det meningen, at de skal fiske efter jomfruhummer og tunger. Men det er der ikke noget nyt i.

- Det har vi fisket efter i lang tid nu. Og vi har da også været ude med det gamle fartøj i år. Og det har været en fin start på året med efter jomfruhummer og tunger. Og den første afregning viste også gode priser, siger Jens Olsen.

Flere Nyheder