På vej i norsk område efter konsumfisk

RI 468 Juli-Ane er på vej i norsk område for at fiske konsumfisk. Men skipper ved endnu ikke, hvor langt de sejler op
af Claus Kirkegaard
03 okt 2019

Trawleren RI 468 Juli-Ane har netop forladt Thyborøn Havn, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Verner Møller for at høre lidt mere om deres fiskeri her og nu.

- Lige nu er vi på vej i norsk område. Men jeg har ikke helt besluttet mig for, hvor langt op, vi skal sejle, så jeg ved ikke, hvor mange timer, vi har foran os endnu, før vi kan begynde at fiske, siger Verner Møller, som i sidste uge fiskede nærmere Danmark.

- I sidste uge var vi i Skagerrak og fiske i tre dage. Det var godt nok en lidt sløj omgang, hvor vi kom ind med en fjerdedel rødspætter, en fjerdedel torsk, mens resten var blandet konsum. Heldigvis har der da været gode priser på fisken. For der har ikke været meget at give sig til, selv med fire træk om dagen. Det har jo kun taget en halv time at rense fisken, når vi har hevet, siger Verner Møller.

I sidste uge landede de fisken i Hanstholm, som var det mest praktiske.

- Når vi fisker i Skagerrak, er det langt mere praktisk for os at lande i Hanstholm, i stedet for at sejle til Thyborøn eller helt hjem til Hvide Sande. Vi sejlede dog til Thyborøn, fordi vi skulle skifte trawl og liner, inden vi nu sejler i norsk område, siger han.

Han er dog godt tilfreds med størrelsen på de fisk, de får fanget.

- Det er nogle gode størrelser, men vi får jo heller ikke nogen undermålere med de løft, vi bruger. Så vi får ikke set, om der er rødspætter på vej, som biologerne ellers bliver ved med at sige, at der er, lyder det fra skipper.

På denne tur er de tre mand og en lærling om bord. Hvor lang fangstrejsen kommer til at vare, ved skipper endnu ikke.

- Jeg regner med, at turen tager 5-6 dage, alt efter hvor vi sejler hen, og hvordan fiskeriet går, siger skipper, som også melder om frisk vind derude i Nordsøen.

Flere Nyheder