På vej ud for at sætte tungegarn

Det har været dårligt vejr for tungefiskeri hele året. Men skipper satser på bedre vejr i weekenden
af Claus Kirkegaard
15 apr 2020

Garnfartøjet L 518 Annette er på vej ud på tungefiskeri i Nordsøen. Eller som skipper Johnny Poulsen siger:

- Vi er på vej ud for at se, om vi kan fange nogle tunger. Vejret har været dårligt, og det har ikke været godt tungefiskeri hele året. Når det er sådan et blæsevejr, vil de ikke rigtig samle sig. De er meget spredt i øjeblikket, så vi fanger ikke så mange ad gangen. Et godt tungefiskeri kræver lidt stabilt vejr og solskin, fortæller han.

Han ved endnu ikke helt, hvor de skal sætte garnene, men han regner med, at de skal 3-4 timer fra land

- Jeg tænker, vi skal 20-25 mil fra land for at finde dem i øjeblikket. De skulle gerne trække lidt ind og samle sig på grundere vand på den her tid af året. Men med det vejr, vi har haft hele året, så er der ikke meget i vores fiskeri, der følger normalen, siger Johnny Pedersen.

Den fem mand store besætning har en del garn, der skal sættes, når de kommer frem til fiskepladsen.

- Vi skal have sat 500 garn, og det er vi færdige med lige inden mørket falder på. Så hiver vi igen i morgen tidlig og i morgen formiddag. De skal ikke stå så længe, når det er tungefiskeri, forklarer Johnny Pedersen, som har været godt tilfreds med prisniveauet indtil videre i år.

- Tungepriserne har ikke været så hårdt ramt af Corona. Vi har oplevet gode priser på tunger. Især lige de sidste 14 dage op til påske. Her lå de på 90-95 kroner kiloet i snit. Men så faldt de omkring 30 kroner tirsdag efter påske og var nede i 60-65 kroner kiloet i snit, siger Johnny Pedersen.

Det er meningen, at de bliver på havet weekenden over.

- Vi har hørt, at vejret bliver bedre i løbet af weekenden, hvor det skulle blive stille vejr. Og det er godt vejr for tungefiskeriet, så de kan trække lidt ind mod kysten og samle sig lidt, siger skipper.

Flere Nyheder