Planen er en uges tid på havet

RI 236 Lisbeth Frich har indledt 2021 med rødspættefiskeri. Både størrelser og priser er fornuftige
af Claus Kirkegaard
20 jan 2021

Fartøjet RI 236 Lisbeth Frich er torsdag formiddag sejlet fra Thyborøn, efter nogle dage i havn.

- Vi har da været ude på et par ture i år. Nu har vi så lige ligget inde på grund af vejret. Lige nu er planen, at vi sejler omkring 35 mil ud og så begynder vi at slæbe efter rødspætter og andre fladfisk. Hvor langt ved jeg ikke. Det kan være, vi ender ude på 100 mil. Men hvis der er noget at komme efter, så kan vi slæbe tilbage igen. Vi bliver ude en uges tid, lyder det fra skipper Klaus Frich.

De ture, de har haft på havet i år, har givet fornuftige priser på rødspætter. Og det er skipper naturligvis godt tilfreds med.

- På sidste tur kunne vi da holde 14,90 kr. kiloet for rødspætter, og det er vi godt tilfredse med. Det er nogle fine priser for rødspætter. Især når man har været med så længe, som jeg har, hvor jeg kan huske, at priserne har været meget lavere, siger Klaus Frich.

Størrelsesmæssigt har rødspætterne også været fornuftige.

- Det er lidt blandet. Der er vel 50 procent 4'er rødspætter med, og ellers blandet. Vi fisker med 120 mm., så vi ser ingen småfisk, og det er godt nok, siger skipper.

Når de fisker efter rødspætter, kan de ikke undgå at få lidt pighvarrer og rødtunger med. Normalt er det godt, men ikke som situationen er i øjeblikket.

- Det er meget lidt krøjfisk, vi fanger derude. Men lidt kommer der da med, det kan ikke undgås. Krøjfisk koster ikke noget i øjeblikket, når hoteller og restauranter er lukket. Det kan vi jo godt mærke. Men derfor kan det da stadig være godt nok at få noget med ind. Og vi får ikke problemer med kvoterne for de fisk, siger Klaus Frich.

På trods af at fartøjet er hjemmehørende i Hvide Sande, så sejler de ud fra Thyborøn. Og det er også her, de lander fisken.

- Det er lettere for os, for det er tættere på fiskepladserne. Så det er derfor, vi bruger Thyborøn, siger Klaus Frich.

Læs mere om:

Flere Nyheder