RI 527 Vibeke Bram: Vi mangler muligheden for at komme i norsk område

Den seneste tur var hverken helt god eller helt skidt for besætningen på RI527 Vibeke Bram
af Claus Kirkegaard
03 mar 2021

Trawleren RI 527 Vibeke Bram ligger ved kaj i Hvide Sande. Er det fordi, der er noget galt med fartøjet? Eller er det fordi, der ikke er fisk at fange?

- Nej, de kom ind her i nat, så der er ikke noget galt. Vi skifter besætning nu, så det er mig, der tager med ud på næste tur, og vi sejler senere i dag, siger skipper og ejer af fartøjet, Kurt Adsersen. Der fortæller at det hverken var helt godt eller helt skidt på den seneste tur:

- De havde 12 tons rødspætter med ind på 8 dage, så lidt var der da med ind. Men vi mangler at komme i norsk område, for det er mest 4'er rødspætter, vi får med ind ude fra Bløden, siger Kurt Adsersen, som også er rimeligt tilfreds med priserne.

- Vi får okay priser på rødspætter. De små ligger mellem 13 og 17 kr. Men vi kan da mærke, at restauranterne mangler. Og det store problem er jo med rødtunger, helleflyndere og pighvar. Det er jo nærmest lige meget, om vi kommer ind med en 0'er eller en 3'er pighvar, så får vi det samme for den, siger han.

Kurt Adsersen har planlagt, at de tager på Bløden igen. Men det kan hurtigt ændre sig, hvis der kommer gode nyheder, mens de er på havet.

- Hvis aftalen om adgang til norsk farvand går igennem, mens vi er ude, så sejler vi nordpå med det samme. Så skal vi op i norsk område i Nordsøen. Her fisker vi også efter rødspætter samt blandet konsum. Rødspætterne er lidt større deroppe, så dem vil vi gerne have fat i, siger Kurt Adsersen.

Det er fire mand, der tager på havet denne gang med RI 527 Vibeke Bram.

- Vi skal nok være afsted i omkring en uge. Og vi tager fire mand med ud denne gang, da det er lidt mindre rødspætter. Det giver lidt mere arbejde i forhold til, når vi kan fange de større rødspætter, siger Kurt Adsersen.

Læs mere om:

Flere Nyheder