RI 566 Madsalune har fået en teletubbie med ombord

Når fiskeriet ikke er værd at skrive hjem om, kan en teletubbie heldigvis sikre god stemning ombord
af Helle Kristensen
13 maj 2020

RI 566 Madsalune har været på vandet i knap en uge. Besætningen har fisket efter rødspætter i den sydlige del af Nordsøen, men fiskeriet er ikke værd at skrive hjem om.

- De første par dage var fiskeriet egentligt OK, men søndag var det rigtigt trælst. Når alle slanterne er trukket fra, så tror jeg ikke, at det blev til mere end 110 kg rødspætter søndag, fortæller skipper på RI566 Martin Lind.

Vestenvinden fik rødspætterne til at grave sig ned, og der var bøvl med trawlet. Mandag og tirsdag var lidt bedre, men vinden var stadig i nordvest.

- Vi har fisket lidt på kryds og tværs i den sydlige del af Nordsøen, men det har ikke rigtigt givet noget. Det er jo ikke unormalt, at det er lort, når det blæser fra nordvest, så nu sejler vi ind i nat og losser. Men det har da været en lidt kedelig tur denne gang. Jeg håber, at vi når op på 5 tons fisk i alt, men jeg har ikke helt overblikket endnu, siger Martin Lind, der heller ikke tør satse på, at priserne er gode. Så hellere få sig en positiv overraskelse.

Men når fisk og priser ikke kan holde humøret oppe, så er der heldigvis andre lyspunkter ved turen.

- Humøret er godt, for vi kan jo ikke sidde og græde over det. Det mest underholdende ved denne tur har været, at den ene af vores besætningsmedlemmer ikke har kunne komme til frisør under corona-krisen, så han har været nødt til at sætte sit pandehår op i en elastik. Det har vi fået et godt grin over. Det ligner, at vi har en tyk, lille teletubbie med ombord. Og så har vi da også fået noget godt at spise, så helt skidt er det da ikke. Nu sejler vi ind, og når der er losset, får vi lige lavet lidt småting, før vi sejler ud igen torsdag. Vejret skulle blive bedre, og så må vi lidt længere til havs på næste tur, lyder det fra skipper Martin Lind.

Flere Nyheder