Rigger om til Sperling

Brislingefiskeriet er overstået for i år. Nu bliver der rigget om til sperling
af Claus Kirkegaard
17 sep 2019

Trawleren L 273 Olga Ruby ligger ved kaj i Thyborøn, hvilket fartøjet har gjort siden onsdag, hvor de kom ind med dette års sidste last brisling for deres vedkommende.

- De havde 640 tons brisling med hjem efter tre dages fiskeri. Og det var lige det kvote, vi havde tilbage, så nu er det slut med brisling, selv om det er helt hul i hovedet, når man ser, at det er nogle store, fine brisling, der er blevet landet i år, siger ejer af fartøjet, Michael Ruby.

For øjeblikket er smeden i gang med nogle småting om bord, mens besætningen rigger om til sperling. Og Michael Ruby regner med, at de kan komme afsted igen søndag.

- Så sejler de på Fladen Grund, eller op til Shetlandsøerne for at fiske efter sperling. Det kan forhåbentlig give noget, at vi har fået noget mere vand at fiske på nu, efter de endelig har ophævet sperlingkassen. Så skal vi ikke alle ligge og fiske de samme steder, siger han.

Som mange af kollegerne langs den jyske Vestkyst, så hænger Brexit også over hovedet på Michael Ruby. Især fordi han går med planer, som ikke kan lade sig gøre i øjeblikket.

- Jeg er så træt af Brexit. Det er planen, at jeg vil ekspandere, menn det kan bare ikke lade sig gøre lige nu, for bankerne vil ikke være med. Også selv om de siger, at det er en god plan, jeg har lavet, siger han og frygter, at svenskerne får opkøbt det meste industrifisk, inden de danske fiskere får lov til at låne penge igen.

- Lige nu er det svenskerne, der køber alt, hvad de kan komme i nærheden af. De kan godt låne penge i banken. Jeg vil gerne investere i egne kvoter - det har jeg forsøgt i halvandet år nu, men uden held. Så Brexit må hellere komme i dag end i morgen, så vi kan få ro på og se fremad igen, siger Michael Ruby.

Flere Nyheder