Rimelige priser på de gode konsumfisk igen

S 386 har været i Skagerrak efter rejer og lidt konsumfisk
af Claus Kirkegaard
30 nov 2020

Skipper Henrik Terpet ligger en lille times sejlads fra Skagen Havn, da Fiskeri Tidende får fat i ham til en lille snak om, hvordan fiskeriet har været på den seneste tur.

Og det er en nogenlunde tilfreds skipper, avisen får en snak med.

- Vi har været ude i Skagerrak efter rejer og lidt konsumfisk. Vi sejlede mandag morgen, og kommer ind her i løbet af tirsdag eftermiddag.Det er nu ikke så mange fisk, vi har med hjem. Der er vel 500-600 kg. konsumfisk. Så har vi et tons kogte rejer og to tons rå rejer med ind. Så vi er sådan set godt tilfredse med turen. Nu skal vi bare vente på, om priserne er med os, siger Henrik Terpet.

Det ene tons søkogte rejer bliver sendt med Fiskelogistikken til auktionen i Göteborg, hvor de så bliver solgt. De to tons rå rejer bliver leveret til Launis, og konsumfisken bliver leveret til fiskeauktionen i Skagen - ganske som de plejer.

Hen over året har skipper godt kunne mærke et dyk i priserne, men det har mere været konsumfisken.

- Priserne på rejer er ikke røget helt ned. De har holdt sig på et rimeligt niveau - på trods af Corona. Men Sverige har heller ikke været lukket så meget ned som Danmark. Det har mere været på de dyre konsumfisk, vi har mærket et prisdyk. Der er dog nu igen rimelige priser, så det er vi da ganske godt tilfredse med, siger Henrik Terpet.

Når mandskabet er i havn om en lille times tid, er det i gang med at losse rejer og fisk og så ellers afsted igen.

- Jeg tager en tur mere. Vi har to fulde besætninger, og det plejer at være 14 dage ude og 14 dage hjemme. Så vi sejler ud igen, og så ser vi, om vi ikke kan nå ind igen torsdag, så vi kan få fisken og rejerne med på auktionen fredag, siger Henrik Terpet.

Flere Nyheder