Rødspætterne er det lidt sløjt med

HG 263 Stromboli fisker for tiden torsk, kuller - og så desværre kun lidt rødspætter
af Claus Kirkegaard
04 feb 2021

Trawleren HG 263 Stromboli ligger med den faste tomands-besætning og fisker efter blandet konsum i den danske del af Skagerrak i øjeblikket. Som så mange andre danske fartøjer, fristes man til at sige, da der endnu ikke er en afklaring omkring danske fiskeres adgang til norsk område.

Men for skipper og ejer af fartøjet, Frode Larsen, gør det ikke den store forskel, da han og makkeren sejler ud om morgenen og ind igen samme eftermiddag eller aften.

Lige nu er det som sagt blandet konsum, der fiskes efter for fartøjet.

- Det er et miks af konsum med blandt andet torsk, kuller og lidt rødspætter, vi fanger i øjeblikket. Det er lidt sløjt med rødspætter lige nu, nok på grund af årstiden. Vejret har ikke været for godt her i starten af januar, men der har lige været et par dage med godt vejr nu, siger Frode Larsen.

Prisniveauet svinger lidt for øjeblikket - ja det har det sådan set gjort et stykke tid nu.

- Det går lidt op og ned med priserne. Nogle dage får vi gode priser for fisken, og så kan det vende, og priserne falder. Det har helt sikkert noget med corona at gøre. Fisken kan ikke blive solgt til de samme markeder, som de plejer, siger Frode Larsen.

Skipper er ikke helt tilfreds med onsdagens udbytte, som godt kunne have været bedre.

- Det har været en dårlig dag rent mængdemæssigt. Nu har vi jo ikke set afregningspriserne endnu, men jeg har set, at der er gode priser på rødspætterne nu. Dem havde vi lidt med ind af, dog ikke så mange, som vi kunne have ønsket os, siger Frode Larsen.

Flere Nyheder