Satser på tunger på denne tur

L 66 Maria Bork har rigget om og satser nu 100 procent på tungefiskeri. Der er gode priser på tunger i øjeblikket.
af Claus Kirkegaard
26 mar 2019

For skipper og ejer af garnfartøjet L 66 Maria Bork, Michael Bork, er det første tur her tirsdag formiddag efter omkring en måned, hvor han har haft fri.

- Det er nu dejligt at komme ud og sejle igen, selv om jeg føler mig lidt søsyg nu efter så længe i land. Men det skal nu nok gå, siger Michael Bork, som kun har taget tungegarn med på denne tur.

- Vi har rigget om nu og satser 100 procent på tungefiskeri nu. Det er som om, der er lidt tegn på, at der er ved at være tunger nu. I sidste uge fik vi omkring 100 kilo tunger i toggegarn, så nu håber vi, at vi kan fange flere med tungegarn, siger han.

De fem mand om bord er sejlet fra Thyborøn her tirsdag formiddag, og de skal ikke så langt på denne tur.

- Vi sejler bare 30-35 mil sydvest for Thyborøn. Så må vi se, om der er nogle tunger, eller om det er krabber det hele, lyder det fra skipper.

Han regner med, at der skal sættes mellem 500 og 600 garn, når de senere tirsdag kommer ud på fangstpladsen.

- Dem sætter vi så i eftermiddag, så vi er færdige lige inden solnedgang. Så røgter vi dem i nat igen - og forhåbentlig er der godt med tunger i dem. Hvis der er det, så bliver vi nok ude i 5-6 dage - hvis det kun er krabber og andet skidt, så sejler vi nok hurtigere ind igen.

Michael Bork har masser af tungekvoter, og priserne er gode i øjeblikket.

- Det har været svært at finde rødspætter og tunger. Men nu håber vi da, at vi kan fange nogle tunger. Sidste uge fik vi 120 kr. kiloet for dem, siger skipper, som altid lander fisken i Thyborøn.

- Men er der mange små tunger med, så overvejer vi at sende dem med lastbil til Holland, hvor vi får lidt mere for dem, siger Michael Bork.

Flere Nyheder