Skrubbefiskeriet er ikke meget værd lige nu

Det går ikke godt med fiskeriet efter skrubber, men måske kan det vende efter det voldsomme blæsevejr, DMI har meldt til weekenden
af Claus Kirkegaard
06 feb 2020

For skipper og ejer af trawleren R 194 Andrea, Thomas Thomsen, er fiskeriet ikke så godt i øjeblikket, på trods af at han og mandskabet om bord fisker hjemmefra - i Østersøen.

- Vi prøver at fange skrubber, men det er ikke noget, der kaster noget af sig. De plejer at komme her i februar, men det har jo ikke været vinter endnu. Vi havde da håbet at få det op at stå, så vi kan fiske hjemmefra på denne tid af året. Lige så meget for at spare på vores kvoter. Men vi er nok nødt til at prøve at sejle nordpå igen i Kattegat og Skagerrak for at fiske jomfruhummer, lyder det fra Thomas Thomsen, når snakken går på, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

Han har dog ikke helt givet op endnu. Man ved jo aldrig, om det vender en dag. Og her spiller vejret også ind.

- Nu tager vi denne uge med, og så har de lovet en masse blæsevejr søndag og mandag. På den anden side af det prøver vi igen, og så evaluerer vi for at se, om det bliver bedre. Ellers trækker vi stikket og sejler nordpå, siger Thomas Thomsen.

De skrubber, de trods alt fanger, bliver ikke landet herhjemme.

- Vi har en aftale om at lande dem i Polen. Og det er jo ikke længere væk, end at vi kan lande i Polen om morgenen og nå at være hjemme om aftenen, siger han.

Som så mange andre fiskere, undrer Thomas Thomsen sig også over fiskeriministerens kameraforsøg i Kattegat.

- Det vil jo ikke give flere torsk. Der er bare ikke torsk deroppe. Vi fisker jomfruhummer i Kattegat og Skagerrak. Og i sæsonen sidste år, som for os løber fra august til december, fangede vi 20 kg. torsk i vores jomfruhummerfiskeri. Vi har i mange år nu spillet med på redskabsforsøg, og vi har snart for en formue liggende i forskellige redskaber. Så det kan ikke være fiskeriets skyld, at der ikke er torsk i Kattegat, siger han.

Flere Nyheder