Skulle lige have den sidste rest brisling fra Nordsøen

De sidste brisling i Nordsøen skulle fanges, inden ny kvote bliver uddelt, når den nye sæson begynder 1. juli
af Claus Kirkegaard
25 jun 2020

Skipper Ejner Klitlund, sønnen og partsejeren, Rasmus Klitlund samt Frederik Jørgensen er på vej ind til Strandby onsdag ved middagstid om bord på fartøjet FN 267 Emilie.

- Vi har været en tur i Nordsøen efter brisling. Det var en fornuftig tur, hvor det kun tog en enkelt dag at fange de sidste 60 tons, vi manglede. Dem var vi inde og losse i nat i Hanstholm, hvor vi så også lige fik noget af vores tobisgrej med hjem. Og nu er vi så ved at anløbe Strandby Havn, siger Ejner Klitlund.

I sidste uge var der også godt fiskeri efter brisling i Nordsøen, det var bare lidt længere sydpå.

- Da lå vi og fiskede efter brisling nede ved Horne og Esbjerg. Og det var et rigtig godt fiskeri. Når vi ligger dernede og fisker, så lander vi fisken i Hvide Sande, siger Ejner Klitlund, som nu skal gå og vente på at høre, hvor meget brisling, de får tildelt efter d. 1. juli.

- Den nye sæson begynder her d. 1. juli, og så går vi nu og venter på at få at vide, hvor meget vi må fiske på. Det kan godt være irriterende, at der kun er 6-7 dage til den nye sæson begynder, og vi ved stadig ikke, hvor meget vi må fiske i Nordsøen. Det tager glæden lidt ud af fiskeriet, at det altid skal vente til sidste øjeblik. Totalkvoten er jo blevet meldt ud, så det burde kunne lade sig gøre at regne ud, hvor meget Danmark får, hvor meget Norge får og så videre, siger skipper.

FN 267 Emilie har været i gang med industrifiskeri hele året, så de har ikke mærket til corona-krisen.

- Vi har heldigvis været forskånet for de store prisfald i industrifiskeriet, som de desværre har oplevet i det demersale fiskeri. Og fabrikkerne har været klar til at modtage fisken på trods af corona-krisen, så de har også været godt forberedt. Det kunne jo være endt helt skidt, hvis fabrikkerne havde været nødt til at lukke på grund af corona, siger Ejner Klitlund.

 

Flere Nyheder