Sløj begyndelse på fiskeriet efter kulsøer

Fiskeriet efter kulsøer har fået en dårlig start for fiskerne i Bønnerup. Sælerne tager som sædvanlig en stor del af fisken.
af Claus Kirkegaard
26 feb 2019

Per Skødt Hansen er formand for Bønnerup Fiskeriforening og skipper på garnfartøjet AS 75 Mette Skødt. Derfor var det nærliggende at spørge ham, hvordan det er gået med fiskeriet efter kulsøer her i starten af sæsonen.

- Vi har været i gang i en måneds tid nu, og det har ikke været så godt. En lidt sløj start, hvor det er som om, at fisken kommer senere herned til os i Bønnerup, lyder det fra Per Skødt Hansen, som fortæller, at der har været landet godt med stenbiderrogn længere nordpå.

- De har fanget mange flere end os i Nordjylland. I Hanstholm i sidste uge havde de vel omkring 5 tons rogn, siger han.

Det er et forholdsvist rent fiskeri efter kulsøer.

- Der kan være enkelte store pighvar og slethvar i garnene - eller en stor torsk. Men det er jo store masker, vi bruger, når vi fisker efter kulsøer, så det meste suser bare lige igennem, siger Per Skødt Hansen.

Det er ikke kun det faktum, at fisken kommer senere til Kattegat og Bønnerup, der gør, at fiskerne ved Djursland ikke har fanget ret mange af dem i år.

- Der er også andre faktorer, der har indflydelse. Her er sælen den helt store synder. Vi skal være heldige, hvis vi kan beholde halvdelen af fangsten, som er gået i garnene, siger Per Skødt Hansen.

For 10-15 år siden var der omkring 20 fiskere fra Bønnerup, der fiskede efter kulsøer i foråret. Nu ser de tilbageværende fem Bønnerupfiskere, der fisker efter kulsøer, frem til, at sæsonen bliver lidt mere fremskredet.

- Der er da lidt kulsøer lige nu, men vi ser frem til, at det bliver bedre lidt længere hende på sæsonen, siger Per Skødt Hansen, som også er klar over, at sæsonen ikke er så voldsomt lang.

- I slutningen af maj kan vi fange nogle, som er helt tomme og slatne, og så lige pludselig er de væk igen, siger han.

Læs mere om:

Flere Nyheder