Stille og roligt fiskeri i årets løb

Mandskabet om bord på L 248 Maja Lyng fisker efter rødspætter, jomfruhummer og hesterejer. Det er gået stille og roligt indtil videre i år
af Claus Kirkegaard
14 jun 2019

Bomtrawleren L 248 Maja Lyng ligger vest for Thyborøn på vej vestover, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer af fartøjet, Bo Kristensen for at høre nærmer om, hvordan det går med fiskeriet. Ifølge skipper går det stille og roligt, som det har gjort det meste af året.

- Der er ikke det vilde at berette. Vi har i år fisket efter rødspætter, jomfruhummere og hesterejer. Lige nu er vi på vej ud for at se, om vi kan finde nogle rødspætter. Men vi tager ikke så langt ud denne gang, da vi skal være hjemme på søndag. Ellers mister vi vores hestereje-ration, siger Bo Kristensen om den forestående tur.

Som mange af kollegaerne har også Bo Kristensen og mandskabet om bord på L 248 Maja Lyng haft svært ved at finde rødspætterne i Nordsøen i årets første måneder.

- Det har ikke været let med rødspætterne i år, men til gengæld har vi fået nogle gode priser på rødspætterne i år, siger skipper, som oftest lander fisken i Thyborøn.

Generelt er han godt tilfreds med afregningspriserne i år.

- Det er ikke kun på rødspætterne, vi har fået gode priser. Også på hesterejerne og på jomfruhummeren har vi fået gode priser. Det er det, der har holdt os kørende i år, når nu mængderne ikke kan følge med.

Tidligere i år har de også været i Skagerrak for at fiske jomfruhummere.

- Det var et godt fiskeri til at begynde med, men så var det som om, de forsvandt på et tidspunkt, fortæller Bo Kristensen.

Når de fisker efter hesterejer foregår det længere sydpå, hvorfor de heller ikke lander hesterejer i Thyborøn.

- Fiskeriet efter hesterejer foregår fra Hvide Sande og sydpå, så her lander vi altid i enten Hvide Sande, Esbjerg eller på Rømø. Vi har naturligvis rejekoger om bord, så vi kan koge dem med det samme, vi får dem ind, siger skipper Bo Kristensen.

Flere Nyheder