T18 Mille: Det gode vejr har varet for længe

Det gør ikke noget at vi får en uge med regn og rusk - for forhåbentlig kan det give lidt flere fisk når bundgarnene skal sættes igen.
af Helle Kristensen
20 aug 2020

- Jeg har ca. 100 kg fisk med ind, fortæller Ulrich Korsgaard Thomsen der fisker fra den ca. 10 meter lange garnbåd T18 Mille. Den nordjyske fisker er på vej i havn efter at have tømt sine bundgarn på fiskepladsen 20 mil fra kysten nordvest for Hanstholm. Fangsten af fisk er blandet - en enkelt rødspætte har fundet vej til garnet, men primært er det havtaske, pighvar og lidt torsk der er landet i Ulrich Korsgaard Thomsens bundgarn.

- Mine garn har fået lov at stå i tre dage, så det er jo ikke just fordi, at det er den helt store fangst. Det gode vejr er rigtigt dejligt, men det påvirker altså også fiskeriet, fortæller Ulrich Korsgaard Thomsen, der derfor ser frem til, at vejret skifter til en periode med lidt mere regn og blæst. Det er nemlig godt for fiskeriet:

- Det lyder til, at vi skal have lidt blæst i den kommende uge. Så der holder jeg lige en pause med fiskeriet. Jeg sejler ud morgen og samler mine garn sammen, og så må vi se, om jeg sætter dem på den samme fiskeplads igen, eller om jeg skal prøve en anden fiskeplads af, når garnene skal sættes igen fortæller Ulrich Korsgaard Thomsen.

Det er fisk i mellemstørrelsen vestjyden har i lasten, for de store fisk bliver altid opfisket først. Han håber derfor også, at en periode med lidt mere regn og rusk kan medføre, at der bliver lidt flere af de store fisk igen. Men selvom fiskene ikke er de største, er det stadig en fornuftig pris, der gives for fiskene.

- Vi havde rigtigt gode priser i ferien, og selvom de er faldet igen her efter ferien, så ser det stadigt fornuftigt ud, fortæller den vestjyske garnfisker, inden han lægger på, og fortsætter sin sejlads med kurs mod Hanstholm Havn.

Flere Nyheder