Tunfiskeri kan man ikke leve af, så Jess fanger rødspætter

Jess Wittus Hansen er klar til at fiske efter rødspætter efter et par uger med tunmærkning
af Helle Kristensen
18 sep 2020

Det er fiskevejr, men ikke desto mindre ligger S 15 Platessa i havn. For da Jess Wittus Hansen tjekkede vejrudsigten i går, så det ikke ud til, at det blev havvejr, så han sagde til besætningen, at de godt kunne blive hjemme.

- Vi tager en ufrivillig fridag i dag. Vi burde jo egentligt have været ude at fiske, men vejrudsigten lovede blæst, så jeg sagde til besætningen, at de godt kunne blive hjemme. Da jeg vågnede i morges, var det super fint vejr, så det var lidt ærgerligt. Men så må jeg jo nøjes med en cykeltur på havnen i stedet. Planen er, at vi sejler ud i morgen igen, fortæller den nordjyske fiskeskipper, der ikke alene er erhvervsfisker, men også lystfisker.

Derfor har han også i år deltaget i tunmærkningsprojektet for 4. gang.

- Jeg har været med alle årene. Det er simpelthen så god en oplevelse at være med, når vi mærker tun, fortæller Jess Wittus Hansen, der i år indfangede to tunfisk under mærkningsprojektet:

- Det er de samme mennesker, der kommer hvert år, og det er nærmest gået hen og blevet et socialt højdepunkt, fordi vi hygger os så meget. Vi er allesammen fisketosser med en fælles interesse, og det er simpelthen så hyggeligt, at man kan samles på den måde. Det giver en masse gode oplevelser, konstaterer Jess Wittus Hansen.

Det er altid svært for en fisker at hive et par uger ud af kalenderen, men i år passede det med, at båden kunne blive malet, mens skipper holdt sig en lille tun-ferie. Men tunfiskeri kan man ikke leve af, så Jess Wittus Hansen har i den forgangne uge været afsted på rødspættefiskeri. Tirsdag blev det til ca. 1600 kg rødspætter:

- Vi fiskede på en lokal fiskeplads ret tæt på Skagen, og priserne var også meget rimelige, så det kan man kun være tilfreds med, lyder det optimistisk fra fiskeskipperen, der efter den ufrivillige fridag ser frem til at komme afsted på fiskeri igen.

For der er altid udsigt til godt fiskeri efter en periode med meget blæst.

 

Flere Nyheder