Ung skipper med fod på eget dæk

Ny partsejer glæder sig til at komme på havet og fiske som skipper på eget dæk
af Claus Kirkegaard
15 okt 2019

Der er ikke noget at sige til, hvis 23-årige Rasmus Høvring Skov står og tripper for at komme på havet og fiske. Han er nemlig blevet skipper og partsejer af det gamle fiskefartøj FN 338 Sonjan I. Det har fået nyt nummer og navn, så det fremover hedder FN 339 Sofia, og navnet er der en god grund til. For det er ikke kun livet som skipper på eget dæk, der er nyt for Rasmus.

- Jeg skal være far til en lille pige til januar - Sofia, så derfor skal fartøjet hedde det, lyder det fra Rasmus Høvring Skov, som gerne snart vil ud og fiske.

- Jeg håber da snart på at komme på havet og fiske. Det bliver samme fiskeri, som dengang fartøjet hed FN 338 Sonjan I - nemlig fiskeri efter jomfruhummer og blandet konsum, siger han.

Han har købt 50 procent af fartøjet af brødrene Jan og Martin Larsen, som i lørdags fik deres helt nye fartøj døbt. Det får navnet FN 338 Sonjan.

Rasmus Høvring Skov kender sit nye fartøj ganske godt efterhånden. Han har nemlig været med brødrene Jan og Martin Larsen ude og fiske med det, mens de gik og ventede på, at deres nye fartøj blev færdiggjort hos Jobi Værft.

- Jeg har været med Jan og Martin ude og fiske siden januar, så jeg kender efterhånden fartøjet, lyder det.

Den unge skipper har selv valgt sin nye besætning.

- Og så er det meningen, at jeg skal med ud og fiske på hver tur - i hvert fald her i starten, siger Rasmus Høvring Skov og fortæller, at han har været ude og investere i lidt kvoter og ellers har fået del i lånekvoter som førstegangs etablerende yngre fisker.

- Men desværre kunne jeg ikke få tilskud til købet af fartøjet. For her er der regler om, at fartøjet ikke må være mere end 30 år gammelt. Lånekvoter kunne jeg dog få del i, så nu kan vi komme ud og fiske jomfruhummer og konsumfisk, siger Rasmus Høvring Skov.

Flere Nyheder