Vi håber på at kunne leje brisling

Skipper håber at kunne leje brisling, når tobissæsonen er slut. Ellers er det tilbage til konsumfiskeriet igen
af Helle Kristensen
02 jun 2020

RI 428 Nordkysten ligger nordvest for Thyborøn ved torskegrunden og er klar til at slæbe første træk, da vi fanger skipper Christoffer Iversen på skibstelefonen. Der fiskes efter tobis.

- Vi har lige gjort klar til at slæbe første træk. Der er frisk vind herude, og vi er lidt spændte på, om det giver noget. Hvis ikke det giver noget, sejler vi lidt længere ud og prøver igen, fortæller Cristoffer Iversen og understreger, at selv hvis dette træk ikke skulle være godt, så kan man ikke klage over tobisfiskeriet i år. Det har været rigtigt godt:

- Det har virkeligt været godt i år, så derfor er det også rigtig ærgerligt, at vi ikke kan få lov at fange mere. Kvoten er ganske vist blevet forhøjet, men 10 procent batter ikke rigtigt af noget i den sammenhæng. Det virker mest af alt som et febrilsk forsøg på at lukke munden på fiskerne. Det er lidt frustrerende, når nu der er masser af tobis, og prisen også er god.

Inden tobissæsonen gik i gang, fiskede RI 428 Nordkysten efter jomfruhummere. Når tobisfiskeriet er slut, så skal båden lige gåes efter og have en klat maling, derefter rigges der formentligt om til konsumfiskeri. Medmindre det lykkes at leje nogle brisling.

- Vi håber på, at vi kan være heldige at få lov at leje lidt brisling. Det er vores første prioritet. Men ellers satser vi på at rigge om til konsumfisk, og så håber vi, at priserne er lidt bedre til den tid, fortæller Cristoffer Iversen.

Flere Nyheder