Vi prøver at begrænse underskuddet

På FN 81 Betina Kruse mærker man corona-krisen. Priserne på jomfruhummer er i bund og eksporten minimal, men heldigvis er sammenholdet stort
af Helle Kristensen
20 mar 2020

- Markedet for jomfruhummere er helt i bund, og det har betydet, at Torben, der er førstemand hos mig, er sendt hjem på dagpenge, lyder det fra skipper Brian Kruse Valentin, der er formand for Læsø Fiskeriforening.

Brian Valentin fortæller, at det var Torben selv, der ringede og foreslog, at han skulle sendes hjem på dagpenge. Og det er Brian glad for.

- I sådanne tider, bliver jeg virkelig bekræftet i, hvor gode mennesker jeg har med mig. Det betyder alverden, at vi holder hånden under hinanden og tænker langsigtet. Min anden medarbejder Tim og jeg selv var på vandet i går, men beslutningen om at sejle ud og fiske i disse dage, handler mest om at begrænse underskuddet, og sikre at vi stadig har lidt til løn, lyder det fra Brian Valentin.

Han er ude at gå en tur på havnen, da vi fanger ham i telefonen. Vejret var dårligt i morges, og priserne er helt i bund, så der var ingen grund til at tage på vandet.

Formanden for Læsø Fiskeriforening understreger, at han særligt i disse dage er taknemmelig for at bo i et lille lokalsamfund som Læsø. For her kan man virkelig mærke, at folk holder sammen og forsøger at tænke langsigtet.

Læsø Fiskeindustri er hårdt ramt af coronakrisen, og det betyder, at der er indført rationsfiskeri på hummerne og kiloprisen er samtidigt helt i bund.

- Alt er gået i stå, og der sælges næsten ingenting til eksport. I går fangede vi 166 kilo hummere til en kilopris på 35 kroner. I lørdags var den helt nede på 32 kroner per kilo. Personligt så jeg egentligt helst, at det hele lukkede ned, så vi kunne få det overstået og komme på den anden side. Men nu må vi se, hvordan situationen udvikler sig, lyder det fra Brian, der forventer, at han i morgen vil tage en tur på vandet igen. Men det er mest for at undgå den dårlige samvittighed, der er forbundet med at ligge stille.

Læs mere om:

Flere Nyheder