Udmøntning af fiskekvoter i Østersøen for 2020

HFiskeristyrelsen kommer nu med flere detaljer om fiskeriet i Østersøen i 2020

Hvordan bliver fiskeriet i praksis i Østersøen 2020? Det er det helt store spørgsmål blandt fiskerne, og nu er der lidt mere nyt fra Fiskeristyrelsen omkring udmøntningen af fiskekvoterne.
Fiskekvoterne blev vedtaget i oktober, og her var det især torsk, som blev reduceret, samt indført flere lukkeperioder. I dele af Østersøen i 2020 er der i udgangspunktet kun tilladt at fiske torsk som bifangst. Udmøntningen af fiskekvoter i Østersøen for 2020 skal ses i forlængelse af torskestoppet, som Kommissionen vedtog som hasteforanstaltning den 22. juli 2019.

 

Lukkeområder i 2020

I 2020 er der fastsat tre lukkeperioder for de forskellige områder i Østersøen. Landingspligten indebærer, at der i disse perioder generelt bliver lukket for alle fiskerier, hvori der indgår bifangster af torsk. For fartøjer under 12 meter, der anvender passive redskaber, gælder dog en række undtagelser fra de generelle regler.

Det bemærkes, at anvendelsen af kasteruser til fiskeri efter ål samt rejepæleruser ikke er omfattet af reglerne vedr. torsk, herunder lukkeperioderne, idet der i disse fiskerier ikke indgår torsk som bifangst.

 

Vilkår og undtagelser for torskefiskeri

De overordnede vilkår og undtagelser for fiskeri efter torsk træder i kraft den 1. januar 2020 og gælder til og med den 31. december 2020 i Østersøen. De nærmere betingelser bliver meldt ud i en bilag 6 meddelelse senest den 20. december 2019, og de enkelte licenser sendes ud senest den 18. januar 2020 – de overordnede linjer ses her i boksene… og på fiskeristyrelsens hjemmeside

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...