DSA-formand fylder 70 år

Peter Grandjean Bamberger, der er formand for Danish Seafood Association, fylder 7. juli rundt
07 jul 2019

Søndag d. 7 juli fylder formand for Danish Seafood Association 70 år. 

Fødselaren, Peter Bamberger, er draget på ferie i blandt vinstokke i Italien med familien - i mens kan vi andre kigge lidt tilbage på hans mangeårige virke.  

Peter Bamberger blev efter faderens tidlige død i 1976 direktør i Vendsyssel Denmark A/S. Virksomheden var kendt for dets røgede produkter såvel i Danmark som i udlandet. I 1978 blev Vendsyssel Espana etableret i samarbejde med UBAGO familien; i 1982 salgskontor i Paris (Kaviari) og i 1987 etableres røgeri i Japan sammen med Maruha Corporation. Produktion blev indstillet 2002 og datterselskaber frasolgt. Peter Bamberger driver fortsat handel med fisk og skaldyr i Vendsyssel Seafood A/S.

Gennem årene har Peter Bamberger haft mange tillidshverv i fiskeerhvervet. Han etablerede Danmarks Røgeriejerforening i 1987 og var formand fra 1987 – 1998. Fra 1978 medlem af Danmarks Fiskeindustri og Eksportforenings (DFE) repræsentantskab, bestyrelse, næstformand og fra 2002 formand.

Siden 2009 har han været formand for Danish Seafood Association, som er en sammenlægning af DFE og Dansk Fisk i Dansk Industri, som i dag repræsenterer hele den danske fiskeindustri med en omsætning på over 30 mia. kr.

Han har siden 2017 også bestridt posten som formand for importører og eksportører i den fælleseuropæiske fiskeindustriforening AIPCE-CEP. Han er medlem af bestyrelsen i Fiskeafgiftsfonden.

Peter Bamberger har i 1988 modtaget Kong Frederik den IX’s hæderspris og i 1998 Ridderkorset.

Fødselaren bor i Holte. Stort tillykke med fødselsdag!

OBS! I den seneste version af Fiskeri Tidende fik vi ved en fejl udråbt Peter Bamberger til direktør for DSA. Han er formand, mens Poul Melgaard Jensen er direktør. Vi beklager fejlen!

 

Læs mere om:

Flere Nyheder