Sælungerne har indtaget strandene

Sælerne er nu så udbredte, at efterladte sælunger i sandet ikke er et særsyn. Naturstyrelsen beder danskerne lade dem ligge

Hos Naturstyrelsen gløder telefonerne. De modtager mange telefonopkald fra bekymrede borgere, der har set sælunger på stranden. 

For det er ikke kun fiskerne, der har spottet rovdyret. Når danskerne tager til stranden her i sommeren, så ser de altså også dyrene. 

De er dog sjældent bekymret for sælens betydning for fisk og fiskerier, men derimod for den efterladte unge og ringer til Naturstyrelsen for at få hjælp. 

Naturstyrelsen beder alle om at lade sælungerne være i fred. Når sælmødre efterlader deres unge på stranden, er det helt i overensstemmelse med naturens orden. Moderen har efterladt ungen på stranden, fordi hun selv skal ud at fange fisk.

Ser man en sælunge med sår eller andre synlige skader, kan man ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812 eller en af Naturstyrelsens vildtkonsulenter.

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet...