Ny tv-dokumentar: Sømand eller købmand

Første afsnit af ny dokumentar om Vestkystfiskere er blevet vist på TV Midtvest
01 apr 2019

- Jeg kan bare huske, jeg var træt næsten altid, lyder det fra en grinende fiskeskipper Thomas Hansen fra Hvide Sande.

Han er en af de tre fiskeskippere, der i første afsnit af den ny dokumentar ”Vestkystfiskerne” søndag aften havde premiere på TV Midtvest.

De fiskere, der var med i første afsnit, var hesterejefisker Jesper Kobberholm, trawler Thomas Hansen og trawler Kurt Adsersen.

De tre fiskere fortæller om, hvorfor de er blevet fiskere.

En af dem er hesterejefisker, Jesper Kobberholm, der fisker tæt på land.

- Du har ingen kulingsdage. Du har to timer til havn, og så sejler du ud igen, når det bliver godt vejr, lyder det fra Jesper Kobberholm, der oprindeligt er uddannet smed og efter en 14 dages arbejdsferie ombord på et hesterejefartøj fandt lysten til at blive fisker.

Thomas Hansen, der fisker alene på en trawler fra Hvide Sande, fortæller om, han som ung fiskede med sin far. Men han ville noget mere end faderen, og derfor skiltes de. I dag fisker han alene. I mange år døjede han med søsyge, men som han siger i dokumentaren, så var det enten: Sømand eller købmand! Og det blev altså sømand.

Løb sur i det

Også Kurt Adsersen fortæller sin historie om, hvordan han kom i gang med fiskeriet. I første omgang var det dog en blandet fornøjelse. Han løb sur i arbejdet på farens båd, og han valgte derfor at springe fra, da han havde hyre på hans fars fartøj.

- Vi fiskede brisling i sommertiden, og tobis om foråret og rødspætter om efterår og vinter. Det var hele tiden dagsfiskeri. Det var , vi var afsted i to dage. Du tog afsted om morgen, og så havde du som regel været forbi bageren og få rundstykker med. Og det , hvad vi fik at spise, og så fik vi måske en pølse til frokost, og så kom vi ind til aften. Der var vi sent hjemme, og der spiste vi så, når vi kom hjem. Vi varmede maden op, og næste morgen var det op igen. Det var simpelthen surt at komme ud og sejle, fortæller Kurt Adsersen i ”Vestkystfiskerne”.

Flere afsnit                        

Der er 8 fiskeskippere, der er med i serien, der vises de næste fem søndage på TV Midtvest egen kanal. Kameraholdet har været med til lands og til søs, hvor de følger livet som fisker.

Se første afsnit ved dette link: 

https://www.tvmidtvest.dk/vestkystfiskerne/vestkystfiskerne-1-den-svaere-start?autoplay=1#player

 

 

 

 

 

              

 

 

Læs mere om:

Flere Nyheder