Årets Fisker er Frank Theodorsen

Valget faldt på Frank Theodorsen, der får prisen for sin kamp for og tro på fiskeriet i Østersøen
af Line Dalgaard Jensen
22 nov 2019

Det er ikke nogen hemmelighed, at fiskeriet i Østersøen er under pres. Lukkeperioder og nedadgående kvoter udfordrer fiskerne – inklusiv Frank Theodorsen.

Men fiskeren giver ikke op, han råber op og mener bestemt stadig, at der her er fisk at komme efter i området.

Han tror på og kæmper for fiskeriet, og bl.a. derfor har Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende kåret ham som Årets Fisker 2019 til den årlige fiskerikonference, som i år blev afholdt på Restaurant Isværket i Lemvig.

 

HVER DAG!

Frank Theodorsen er fra Langeland og fisker med fartøjet SG 92 GI-Bri, som han ejer med sin bror. Siden midten af 1600-tallet har familien drevet fiskeri fra øen, og han er dermed 10. generation. Derfor står fiskeriet i dette østlige område ham også meget nært. Som det lyder i indstillingen til Årets Fisker: 

 - Frank er nemlig fra Bagenkop, og har længe været med til at drive fiskeriet derfra, da han tænker lokalt samt fremad. Lokalt menes der, at der stadig er fisk at fange, så dette skal bibeholdes. Dette kæmper Frank for, HVER DAG!

Hans kamp kommer bl.a. til udtryk på Facebook, hvor han gerne kaster sig ud i debatten om torskebestanden, såvel som problemer med skarv og sæl. Med skarpe kommentarer og appel til fakta er han med til at skabe forståelse for erhvervet. Han er det, som juryen betegner som en aktiv og engageret fisker, der ikke er sådan at slå ud af kurs.

 

Respekteret af kollegaerne

Foruden tiltroen til fiskeriet i Østersøen, har Frank Theodorsen også øje for nye unge fiskere. Sammen med sin bror er han ikke bleg for at omfavne og hjælpe nye unge fiskere i gang med fiskeriet. Frank ser det ikke som konkurrence, tværtimod. Han tager dem til sig, og ser dem som nye kollegaer, lyder det i indstillingen, som kommer fra et af de andre fartøjer fra Langeland.

Frank Theodorsen er nemlig respekteret blandt både sine kollegaer og også i Bælternes Fiskeriforening. Her anser man ham for at være en dygtig og vigtig stemme, eller som det hedder i indstillingen.

”Os fra SG 115 håber sammen på, at Frank Theodorsen kan blive Årets Fisker, da han kæmper for ALLE fiskere og ikke kun sig selv. Uanset, er Frank årets fisker for os”.

 

Skarpt felt af dygtige fiskere 

Som skrevet er Frank Theodorsen netop kåret til Årets Fisker på Fiskerikonferencen 2019. Her var der i alt fire nominerede kandidater, som var udvalgt blandt en række indstillinger fra fiskere, lokalforeninger m.m. Det er altså fiskerne selv, som indstiller til titlen.

Jurykomiteen har bestået af administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Torben Høy, Vest Fisk og Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende.
Fiskerikonferencen afvikles i et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende. Prisen blev sidste år uddelt til Jens Frich fra Hvide Sande.

Flere Nyheder