Her er Årets Foto

Jesper Lorentsen vandt Årets Foto - eller rettere sagt Årets Fotos
af Line Dalgaard Jensen
27 nov 2019

Jesper Lorentsen fra Lemvig, der fisker med RI 527 Vibeke Bram, er om nogen en habil fiskeri-fotograf. Hans begejstring for at fange både solnedgange, livet ombord og den gode fangst med sit kamera vil ingen ende tage – og derfor løb han også med sejren for Årets Foto, som blev kåret til Fiskerikonferencen. 

Eller rettere sagt Årets Fotos. For juryen havde svært ved at vælge bare et af hans billeder. De havde snævret sig ned til tre skarpe fotos med hver deres karakteristika.

Et sigende foto, der fortæller, at ikke alt er solnedgang og blankt hav. Man skal kunne tåle mosten. Billedet viser når grejet er ud og wirerne er spændt, mens trawlet trækkes hen over bunden.
Et foto, der sidder lige i kassen. Teknisk perfekt. Gode farver og taget på det helt rigtige tidspunkt, med øjenkontakt til beskueren, og da fisken endnu er levende og netop hevet indenbords. Fiskeren er glad og stolt. Og viser at det at fiske noget stort, uventet og værdifuldt som en dyr helleflynder, er noget af det, der gør det sjovt at være fisker.
Et foto, der viser og højt humør. Det er ikke teknisk godt, men til gengæld viser det, hvad det handler om ombord på en moderne dansk trawler: Dygtighed, glæde ved sit fag, stolthed og effektivitet. Fisken ligger velbehandlet i et rent lastrum i rene kasser. En stor pighvar signalerer værdi.

Det var fiskeriminister Mogens Jensen, som stod for overrækkelsen af prisen, og han pointerede, at det var billeder, der både var teknisk gode, samtidig de med at de viser glæden ved en god fangst, sammenhold i lasten og høj bølgegang.

Mere end 70 fotos var indsendt til dettes års konkurrencen. Tak for alle de indsendte fotos. Og husk du kan altid sende billeder til ft@dkfisk.dk

Læs mere om:

Flere Nyheder