Husk: Ålefiskeriet lukker den 1. december

Fra 1. december og tre måneder frem er der forbud mod erhvervsmæssigt og rekreativt ålefiskeri i saltvand. Lukkeperioden gælder hele landet
af Claus Kirkegaard
29 nov 2019

Miljø- og Fødevareministeriet, Fiskeristyrelsen oplyser, at det erhvervsmæssige og rekreative ålefiskeri i saltvand lukker den 1. december 2019 til den 29. februar 2020. Lukkeperioden gælder hele landet.

EU-Kommissionen besluttede i december 2018 at indføre en lukkeperiode i samtlige EU-medlemslande for det erhvervsmæssige fiskeri efter ål i saltvand. Lukkeperioden videreføres i 2019 og omfatter nu også det rekreative fiskeri. I Danmark er det besluttet, at lukkeperioden begynder den 1. december 2019 og slutter den 29. februar 2020.

Alle fiskere, der opbevarer levende ål i hyttefade, opbevaringsruser eller lignende, skal mærke disse. Desuden skal både erhvervs- og fritidsfiskere nu føre og indsende lagerlister til Fiskeristyrelsen.

Fiskere, der bedriver erhvervsmæssigt ålefiskeri i saltvand, skal derfor bjærge deres redskaber, eller indrette redskaberne, så de ikke kan fange ål, inden den 1. december. Hvis ål måtte blive fanget i redskaber, som er indrettet til ikke at fange ål, skal ålene straks genudsættes. Fritidsfiskere i saltvand må ikke anvende ruser i lukkeperioden.

Læs mere om regelsættet for ålefiskeri her

 

Flere Nyheder