Få nu pengene delt ud

Hvis Holland, Spanien og Frankrig kan, så kan vi også! Danmarks Fiskeriforening opfordrer til at få corona-støtten ud til fiskerne
af Claus Kirkegaard
01 maj 2020

Nu er det ved at være op over! Pengene skal ud til de danske fiskere. 

17. april vedtog EU-Parlamentet og EU-Kommissionen, at medlemslandene kan omprioritere EHFF-midler, så pengene kan hjælpe fiskeriet gennem corona-krisen. Men fiskerne venter stadig. 

- Vi må endnu en gang opfordre til at få forhandlet en aftale på plads. Det begynder at haste nu, hvor vi ser, at bunden nærmest er gået helt ud af markedet for de demersale arter med priser, der virkelig er presset i bund, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

 

Tre lande har indført oplægningsstøtte

Og her ser man gerne, at pengene bruges til en midlertidig oplægningsordning for de danske fiskere. 

- Vi har også allerede sendt forslag til ministeriet om, hvordan sådan en ordning kan strikkes sammen, siger Svend-Erik Andersen.

I tre andre EU-lande er man allerede i fuld sving med sådanne ordninger.  I Holland er det nu muligt for midlertidig oplægningsstøtte i en periode på fem uger pr. fartøj i tidsintervallet mellem den 15. marts og den 1. juli.  I Spanien har man en midlertidig oplægningsstøtte i tidsintervallet fra den 16. marts til 11. maj. Og de franske fiskere har fået lovning på implementering af en midlertidig oplægningsordning i indeværende uge.

 

Møde med minister

Sammen med de andre fiskeorganisationer har Danmarks Fiskeriforening været til møde i den corona task force, som regeringen har nedsat. Her blev de ikke meget klogere, og har nu taget skridt til et møde med ministeren, så der kan komme skred i sagen.

- Vi har nu bedt om et møde med fiskeriministeren, så vi kan få aftalt en procedure for det fremadrettede forløb, og så vi hurtigst muligt kan få en støtteordning på plads, der skal hjælpe de trængte fiskere, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder