Fiskeriskolen åbner forsigtigt igen

På Fiskeriskolen i Thyborøn vil man fra mandag den 27. april igen kunne undervise elever
af Helle Kristensen
20 apr 2020

Danmark begynder så småt at åbne igen. Og det glæder man sig over på Fiskeriskolen i Thyborøn. Skolen melder ud, at de mandag den 27. april igen er klar til at undervise elever på skolen.
I første omgang vil det dog kun være en del af eleverne, der får mulighed for at komme på skolen i Thyborøn.

- I første omgang er det elever, der har under 12 måneder tilbage af deres uddannelsesforløb, der får lov at starte op på skolen igen, fortæller Claus Henry Hansen.

Forstanderen forklarer, at man lige nu arbejder på at ringe rundt til eleverne, for at danne sig et overblik over, hvor mange der har mulighed for at starte næste mandag. Oprindeligt var det nemlig meldt ud, at undervisning tidligst kunne starte den 10. maj, og det har betydet, at nogle af eleverne har indgået aftaler om arbejde indtil da.
Så i skrivende stund pågår der et stort koordineringsarbejde, så antal af elever og krav om afstand kan gå op i en højere enhed. For det er ikke helt nemt at tilrettelægge hverdagen, så de nye spilleregler kan efterleves.

 

Særlige forholdsregler

Selvom der nu er udsigt til undervisning på skolen igen, så bliver det en anden hverdag, der møder personale og elever på Fiskeriskolen.
På skolen følger man de retningslinjer, myndighederne har udstukket omkring afstand mellem elever, afspritning og hyppig håndvask til punkt og prikke. Det betyder bl.a, at maden der serveres i kantinen, vil være portionsanrettet, og der kan maksimalt opholde sig 30 personer i kantinen ad gangen.

Også de elever, der bor på skolehjemmet, kan se frem til en noget anderledes indkvartering. Normalt bor eleverne to og to på værelserne, men i den kommende tid vil eleverne skulle sove på enkeltmandsværelser.
Hvorvidt det vil være nødvendigt at dele undervisningen op i hold for at sikre, at kravet om afstand kan overholdes i klasselokalerne, vil man først kunne sige, når skolen har et overblik over, hvor mange elever der møder op på skolen mandag morgen.
Men selvom det er en meget anderledes hverdag, der venter på skolen fremadrettet, så er forstanderen for Fiskeriskolen lettet over, at nedlukningen ikke har haft konsekvenser for elevernes uddannelsesforløb.

- Jeg er virkelig lettet over, at vi kan nå at gennemføre skoleforløbet inden sommerferien, og at nedlukningen ikke får indflydelse på elevernes skoleforløb, fortæller Claus Henry Hansen, der også understreger, at han glæder sig meget til igen at få en hverdag, hvor eleverne med deres tilstedeværelse skaber liv på gangene og i klasseværelserne:

- Selvom tiden, hvor Danmark har været lukket ned, er blevet brugt effektivt til at opdatere undervisningsmateriale, samt give skolen en grundig forårsrengøring, så er en skole uden tilstedeværelsen af elever ikke det samme, så det bliver rigtigt godt at få eleverne tilbage på skolen!

Flere Nyheder