Vandmænd til 2 kr. kiloet. Hvad er nu det?

Danske industrifiskere har fået gode penge for vandmænd, når de har landet fisk til de danske fabrikker. Hvordan hænger det sammen?
af Claus Kirkegaard
10 aug 2020

Tal fra Miljø- og Fødevareministeriets Departement viser, at der fra starten af juni måned til slutningen af juli måned er landet lige knap 6 tons vandmænd til de danske fiskemels- og fiskeoliefabrikker til hele 2,33 kr. pr. kilo!

Det affødte straks nogle spørgsmål: Siden hvornår er de danske fiskere begyndt at fiske kommercielt på vandmænd? Hvordan gør man lige det? Hvordan ser sådan et redskab ud? Hvad kan fabrikkerne bruge dem til? 

Og ja - når man lige er vendt tilbage på arbejde efter sommerferien, så skal man lige op i gear først.......

For bare en enkelt telefonopringning til FF Skagen giver en logisk forklaring på mysteriet.

Det er naturligvis fordi det efter den nye bekendtgørelse om prøveudtagning i industrifiskeriet nu er tredjepart, der står for prøveudtagning. Prøveudtagerne har set en del vandmænd i prøverne, og dermed er vandmand blevet tilføjet som art hos Departementet.

Historien melder dog også, at Fiskerikontrollen har fortalt prøveudtagerne, at de ikke længere behøver registrere vandmænd i industrilasterne. Så fra september måned vil de ikke længere blive bogført som landede mængder hos Departementet.

JA - så er vi lige som i gang igen efter ferien !!

Flere Nyheder