Husk også corona-støtte til partsfiskeren

DFPO opfordrer fiskeri- og erhvervsministrene til at huske partsfiskere i deres støtteordninger. Lige nu har de ikke mulighed for lønkompensation
af Line Dalgaard Jensen
01 apr 2020

Hvor er partsfiskerne?

Det fristes man til at spørge om, når man kigger på mulighederne for lønkompensation under corona-krisen.

Regeringen har i deres hjælpepakker sikret lønkompensation, men partsfiskere er undtaget – og det er ærgerligt, mener Danmarks Fiskeriforening.

Derfor har de en klar opfordring til både erhvervsministeren og fiskeriministeren om at huske de mange fiskere, som risikerer at miste arbejde og indtægt under corona-krisen. Både jomfruhummerfiskere og hesterejefiskere har den seneste uge ligget stille, og konsumflåden er i det hele taget under pres. Så der er brug for en håndsrækning.

Danmarks Fiskeriforening foreslår, at fartøjer, der ligger til kaj eller reducerer fiskeriet, får mulighed for at deltage i lønkompensationspakken, hvis de i en periode aftaler med deres partsfiskere at udbetale den garantiløn, som fremgår af overenskomsten mellem Danmarks Fiskeriforening og 3F Transport.

Garantilønnen lyder på 173 kr. i timen, og på en almindelig arbejdsuge vil partsfiskeren så få udbetalt 6.401 kr. Hvis de kompenseres på samme måde som timelønnende, vil kompensation være 90 procent – kompensationsbeløbet til fartøjsejeren bliver i så fald 5760,90 kr. om ugen. Ifølge ordningen kan man max kompenseres med 5963,29 kr. om ugen.

Forslaget vil være markant bedre for partsfiskerne end at få dagpenge, og hjælpe fartøjsejerne til at fastholde arbejdskraften.

Læs mere om, hvilke muligheder der er for fiskere i regeringens støtteordninger. 

Flere Nyheder