Kamera er ikke den eneste løsning

Minister Mogens Jensen blev under mandagens møde i Strandby præsenteret for alternativer der kunne sikre torskebestanden
af Helle Kristensen
06 mar 2020

Gregers Jacobsen, der er fisker og formand for Læsø Fiskeindustri, var efter mødet mellem fiskeriminister Mogens Jensen temmelig frustreret.
Særligt over at ministeren ikke ønsker at åbne op for, at der kan være andre løsninger til at sikre torskebestanden i Kattegat. 

- Vi mødte i Strandby en minister som konstant benytter ordet dialog, men som tydeligvis allerede har bestemt sig. Og det er frustrerende. Dialog skal være ægte, og begge parter skal have en reel interesse i at lytte til hinanden og sammen finde løsninger, men det var ministeren tydeligvis ikke interesseret i, konstaterer Gregers Jacobsen.

Forud for mødet i Strandby havde Gregers Jacobsen sammen med Læsø Fiskeriforening forberedt flere forskellige alternativer, der netop kunne bidrage til at sikre torskebestanden i Kattegat. Men ministeren var ikke parat til at lytte og åbne op for, at der er andre alternativer til kameraovervågning.

- Vi mener, at det ministeren ønsker at iværksætte, er helt ude af proportioner i forhold til den faktiske bifangst af torsk i Kattegat målt i kilo. Det virker som om, at det er mere vigtigt at kontrollere og overvåge fiskerne, end det er at beskytte torsken, siger Gregers Jacobsen, der sammen med Læsø fiskeriforening havde udarbejdet et konkret oplæg til, hvordan bifangst af torsk kan reduceres:

- Hvis ønsket er at beskytte torsken, er dialogen om, hvordan vi undgår torsk som bifangst, da langt mere relevant, end ministerens monitoreringsprojekt.

Flere Nyheder