Minister: Aftale kan give løft til Østersø-fiskere

Kompromis mellem Tyskland og Danmark giver mulighed for at danske fiskere kan søge om adgang til tysk farvand i Østersøen
af Claus Kirkegaard
16 okt 2020

Danmark og Tyskland har i flere år ikke været enige om hvilke regler, som har været gældende i tysk farvand, og den tyske kontrol har derfor ikke givet danske fiskere lov til at fiske efter andet end rødspætter.

Nu er det lykkes at lande et kompromis mellem Tyskland og Danmark, som giver mulighed for at danske fiskere kan søge om adgang til tysk farvand.

- Det er rigtigt glædeligt, at vi efter en lang årrække uden adgang til det tyske område, kan præsentere fiskerne for en forbedring af deres fangstmuligheder i Østersøen, da de nu kan ansøge om adgang til tysk farvand i Østersøen. Det er en hård tid for fiskerne i Østersøen, med vigende kvoter og restriktioner på torskefiskeriet, men aftalen kan forhåbentlig give dem et løft i den rigtige retning, siger fiskeriminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem Tyskland og Danmark indeholder en begrænset adgang, så det er vigtigt, at fiskerne kun søger, hvis de skal bruge tilladelsen.

Der er plads til 24 fiskefartøjer under 12 meter og 35 over 12 meter med motorkraft på max 221kw. For de fiskere med motorkraft over 221 kw, som har fisket i området i 2019 efter rødspætte, er der også en mulighed for at få tilladelse til at fiske.

 

Flere Nyheder