Årets første stenbiderrogn opnår kanon priser

Den første stenbiderrogn er så småt begyndt at lande i fiskebutikkerne
af Helle Kristensen
15 jan 2021

- Det er lidt tidligere end normalt, lyder det fra auktionsmester Jesper Kongsted, der i mandags kunne starte ugen med at sælge sæsonens første stenbiderrogn.

Sæsonens første røde rogn, der også er kendt som nordisk kaviar, opnåede en kilopris på hele 675 kroner. Mandag blev der solgt 148 kilo stenbiderrogn på auktionen i Hanstholm, tirsdag var 100 kilo under hammeren, og onsdag var der 20 kilo rogn til salg på auktionen i Hanstholm. Det er fiskerne ved Thorup Strand, der allerede nu har landet stenbiderrogn til auktionen.

Jesper Kongsted forventer, at der i de kommende uger fortsat vil landes større og større mængder af den eftertragtede rogn. Men i takt med at der landes større mængder, vil priserne også falde.

- Det kan godt være, at vi også i den kommende uge kan opnå kanon priser på rognen, men derefter forventer jeg, at priserne gradvist vil falde. Faktisk kan jeg godt frygte, at markedet for stenbiderrogn i år vil være præget af, at restaurationsbranchen i Danmark og store dele af Europa er lukket ned. Det gør markedet lidt mere “risky”, end under normale omstændigheder, lyder det fra Jesper Kongsted.

 

Opkøberne fortjener stor ros

Jesper Kongsted er dog overordnet meget tilfreds med de priser, der opnås på auktionen. Ikke bare for stenbiderrogn, men for fisken i det hele taget. 

For det er ikke bare danske restauranter og spisesteder, der er nedlukket. Overalt i Europa er markedet præget af Corona. Derfor lyder der også en kæmpe ros fra Hanstholm til opkøberne og det arbejde, de yder i denne tid.

- Det er ikke bare restauranter, der er lukket lige nu, det er også kantiner, storkøkkener og hoteller. Ja, faktisk vil jeg skyde på, at det er helt op til en tredjedel, af det marked vi havde for et år siden, der er lukket. Netop derfor kan jeg heller ikke understrege nok, hvor stort et arbejde, jeg mener, opkøberne har gjort. De har sikret, at vi fortsat har afsætningskanaler, så fiskerne kan få en god pris for fisken, og de fortjener en kæmpe ros, lyder det fra auktionsmester Jesper Kongsted.

Læs mere om:

Flere Nyheder