Fjæsinger invaderer Nordsjællands strande

Der er mange fjæsinger ved de danske kyster i år. Langs de nordsjællandske kyststrækninger er invasionen af den lille giftige fisk ekstra voldsom
af Louise Svane Pedersen
13 jul 2021

Skal tæerne dyppes i vandet ved Nordsjælland, så gælder det om at holde godt øje med, hvor man sætter foden i havbunden.

For under sandet lurer fjæsingerne og deres giftige pigge. Der er nemlig rigtig mange af dem i øjeblikket i vandet omkring de danske kyster, men især de nordsjællandske strande er invaderet af den farlige fisk.

- Når man kommer op på nordkysten og går ud i havet på de rigtige tidspunkter, så kan man på et par meters vand opleve flere hundrede fjæsinger ligge tæt sammen på sandbunden, så antallet er ret voldsomt i forhold til tidligere år, siger marinebiolog og akvariechef ved Øresundsakvariet Jens Peder Jeppesen til TV 2 Lorry.

Fjæsingen er en lumsk lille fisk, der graver sig ned i sandet. Derfor er den virkelig svært at opdage den lille fisk, der kan blive op til 50 cm. lang. På ryggen har den en gift-pig, som den løfter, når den føler sig truet. Vil man gerne undgå et direkte møde mellem fjæsingens giftige pig og ens fodsål, så anbefales det at bruge badesko.

Læs mere om:

Flere Nyheder