Last af pighvar gav 900.000 kroner

Hvide Sande kutter landede pighvar for 900.000 kroner
af Nancy Frich
13 jul 2021

Det var en yderst tilfreds og stolt fiskeskipper, som mandag morgen var med på sidelinjen, da der blev afholdt fiskeauktion i Hvide Sande.

I løbet af natten lossede han og besætning på RI 244 Rikke Høj lasten af 7.300 kg pighvar og 1.700 kg havtaske til salg på auktionen. Da auktionen var slut, kunne auktionsmester Laila Hansen slå regnemaskinen sammen til et bruttobeløb på ikke mindre end 900.000 kroner til den seks mands store besætning.

 

Vejr og strømforhold

- Det er virkelig en dejlig dag. Det er så absolut den største enkeltrejse, vi har lavet. I disse tider, hvor mørke skyer trækker ind over fiskeriet, er det rart, når man også en gang imellem kan se nogle lyspunkter, fastslår fiskeskipper Dennis Birnbaum.

Årsagen til den vellykkede fisketure skal, efter skipperens vurdering findes i samspillet af flere faktorer.

- Tidspunktet her i juli er helt sikkert medvirkende til, at vi har haft en god fangst og desuden har vejr og strømforhold været optimale. Og når vi så kan ramme at lande, til nogle gode priser, så spiller det alt sammen i den rigtig retning, lyder konklusionen fra Dennis Birnbaum.

De mange flotte pighvar er fanget i Nordsøen, omkring 200 sømil vest ud af Hvide Sande. Besætningen har været igennem i alt 1.500 pighvargarn på rejsen, som har varet 12 døgn.

 

Ny besætning står klar

Besætningen på Rikke Høj er klar til endnu et togt om 14 dage.

- Umiddelbart ville det være rart, om vi kunne stikke til søs allerede i morgen. Det kan vi dog ikke, for vi skal have optimale strømforhold for, at det kan betale sig at sætte garnene ud og strømmen vender først om cirka 14 dage. Men så er vi også klar. I mellemtiden skal vi lige på land for at have et par småting klaret, lyder det fra Dennis Birnbaum, som ikke tør spå om, hvorvidt et omsæt vil give samme gode resultat.

På næste rejse er det skibets anden skipper Poul Johnsen Høj der står bag roret, ligesom der også vil være udskiftning i besætningen.

Travlhed på fiskeauktionen

Pighvar er en yderst populær fisk på spisekortet og ikke mindst i lande som Italien, Frankrig og Spanien.

Vejlgaards Fiskeeksport købte pighvarrer i forskellige størrelser lige fra de store nul-sorteringer til de mindre størrelser af sorteringen 4.

Den højeste pris lå på 225 kroner for de største pighvarrer, der vejer omkring 6 kilo stykket.

Det er højsæson for pighvar

Læs mere om:

Flere Nyheder