Åbent brev til fiskeriminister: Fiskerne er underlagt et voldsomt psykisk pres

Regeljunglen, kontroltiltag og overvågning får fiskere til at flygte fra erhvervet. Fiskeriets Arbejdsmiljøråd råder til handling

Det skal være sjovt at gå på arbejde, men for fiskerne er virkeligheden en helt anden. Arbejdsmiljøet er under pres, og fiskerne har ondt i psyken, lyder det fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd i et åbent brev til fiskeriminister Rasmus Prehn (S).

Det er de mange regler, styring og kontrol af fiskerierhvervet, som slider på fiskerne. Reglerne bliver flere og flere, og det skaber et voldsomt psykisk pres, hvor den enkelte fisker bliver stresset og nedbrudt.  

– Nu er det efterhånden blevet så grelt, at fiskere flygter fra erhvervet eller slet ikke tør gå ind i det. De psykiske konsekvenser af konstant at føle sig kontrolleret og jaget er markante og klapjagten på fiskerne er i gang med at ødelægge et erhverv, der bidrager til at skabe arbejdspladser – ikke mindst i udkantsområderne. På vegne af fiskerne beder Fiskeriets Arbejdsmiljøråd derfor ministeren om at handle. Kontrol- og regeltyranniet, vi lever under, må høre op, skriver bestyrelsen i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd i det åbne brev, som du kan læse i sin fulde længde her. 

De håber, at ministeren vil ty til handling, for det er der brug for. 

– Sammen med de øvrige partier i Folketinget må vi bede ministeren se på det hårde greb, fiskeriet er udsat for, og på, hvordan det kan løsnes. Lyt til fiskerierhvervet, tag os med ved bordet og skab handling, så vi fortsat kan skabe arbejdspladser og tjene penge til den danske statskasse. 

– Det er os, der har gummistøvlerne på og står ude i vind og vejr. Vi kender virkeligheden på havet, og bør tages med på råd, når erhvervet skal indrettes, slutter Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...