Årets Pinsefisk 2021 er havtaske

Traditionen tro er Årets Pinsefisk nu kåret, og det blev en himmerigsmundfuld
af Line Dalgaard Jensen
17 maj 2021

Traditionen tro har Danmarks Fiskehandler kåret Pinsefisken 2021. 

Valget stod mellem følgende fisk: Kuller, brosme, havtaske, torsk og helleflynder. Og det blev havtaske, som løb med sejren.

- Det var gode kandidater alle fem, men jeg er glad for, at det blev havtaske. Den kan det hele – enten som filet eller som hel fisk. Den kan komme på grill, dampes, steges – ja kort sagt alt, siger fiskehandler Tommy Raabo fra fiskeforretningen Hav i Torvehallerne, der de sidste mange år har stået for fejringen med taler fra minister og biskoppen over Roskilde Stift. 

I år er tingene dog ikke helt, som de plejer. På grund af corona er der ingen stor fejring, men findes skulle pinsefisken alligevel, hvilket skete ved en afstemning på Danmarks Fiskehandlers Facebook-side. 

- I mere end 20 år er der op til pinse kåret en pinsefisk. På trods af fortsatte corona-restriktioner vil det også ske i år, selvom det som sidste år bliver uden fysisk festivitas. For fisk er ligeglade med corona og forsamlingsbegrænsninger. Fiskene svømmer på kryds og tværs af kloden forbundet af vandet i havene. De minder os i de her corona-tider, hvor vi for at mindske smitterisikoen har begrænset rejseriet, om, at livet her på planeten er til deling. Vi er alle sammen afhængige af hinanden og af andre levende væsner. Det minder fiskene os om - og det minder pinsen os om. For pinsen er den kristne kirkes fødselsdag. Det var i pinsen Jesu disciple fik mod og kraft og inspiration til at drage ud og dele det de havde set og hørt med mennesker jorden rundt. Pinsen minder os om, at kristen tro lever ved at blive delt, siger biskop Peter Fischer-Møller.

Han tilføjer, at havtaske bl.a. svømmer rundt i Vesterhavet og Kattegat på tværs af de endnu lukkede grænser til vores nordiske og britiske naboer. Havtaske er en meget velsmagende fisk; en himmerigsmundfuld.

Fiskehandleren og Biskoppen skal så nu have sendt et bud til fiskeriministeren med årets Pinsefisk.

Pinsefisken blev skabt i 1999 mellem nu afdøde Biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt og Danmarks Fiskehandler.

Læs mere om:

Flere Nyheder