Med kurs mod danske kyster stiller skarpt på dansk fiskeri

Når Beha familien drager på sommertogt og sætter kurs mod danske kyster, tager de blandt andet på fisketur med Peter Husth fra Strandby
af Helle Kristensen
26 maj 2021

Igen i år har familien Beha kurs mod danske kyster, når de drager på sommertogt med det gode skib Wallenberg. Og igen i år har den sejlglade familie været på fisketur med en hummerfisker. Denne gang var det Peter Husth fra Strandby med FN 462 Jeanne, der tog den eventyrlystne og søstærke familie med på hummerjagt. Optagelserne fandt sted op til Kristi Himmelfart.

- Det var en super hyggelig tur, lyder det fra Peter Husth, efter at han har haft Mikkel Beha Erichsen, Marian Midé og deres yngste søn Alfred Midé Erichsen med på en fisketur i Skagerrak:  

- Det er nogle virkelig søde og behagelige mennesker at være i selskab med, og vi fik en rigtig god snak om både fiskeri, men også hvordan man bedst muligt udnytter havets ressourcer. Mikkel Beha har et stort ønske om at synliggøre det skæve i, at størstedelen af danske fiskeres fangst eksporteres, mens den fisk, som de danske forbrugere spiser, primært er importeret. Og det giver jo heller ikke meget mening, at vi i Danmark spiser så meget udenlandsk fisk, når dansk fiskeri er kendt for at levere bæredygtig fisk i verdensklasse.

Desværre så gik fiskeriet ikke helt, som Peter Husth gerne ville, på sådan en dag, hvor man har TV med. Allerede før fiskeriet overhovedet gik i gang, var der bøvl med det kameraudstyr, som FN 462 Jeanne har monteret i trawlet, og det gav en lidt skidt start på dagen. Men allerværst var det, at fiskeriet var elendigt.

- Vi fik fem hummere i nettet, 57 kilo blandet fisk og 30 kilo bms-fisk i nettet efter et træk på halvanden time, så det var absolut ikke en fisketur, der var værd at skrive hjem om, eller dokumentere på fjernsyn, fortæller Peter Husth, der ellers havde forsøgt at ramme en fiskeplads, hvor han kunne undgå undermålsfisk.

Men teknologiske udfordringer og manglen på den gode fangst, fik altså ikke lov til at ødelægge dagen og den gode stemning.

Efter planen skal sejlturen med FN 462 Jeanne blive til et ca. 8 minutter langt indslag i den nye sæson af programmet ”Med kurs mod danske kyster”. I forbindelse med optagelserne har den sejlglade familie besøgt flere nord- og vestjyske havne.

Når Mikkel Beha Erichsen sammen med familie og kamerahold igen drager på sommertogt og sætter kurs mod danske kyster, tager de blandt andet på fisketur med Peter Husth og FN 462 Jeanne fra Strandby. Foto: Peter Husth
Den yngste søn Alfred Midé Erichsen gav en hånd med, da der skulle renses fisk. Foto: Peter Husth

Mikkel Beha har i sine unge dage sejlet sammen med Ludvig Ahm Krag der, arbejder som seniorforsker hos DTU Aqua. Ludvig Ahm Krag står i spidsen for et projekt, der skal teste, om undervandskamera kan være et brugbart redskab, der kan hjælpe fiskerne til at fiske mere selektivt. Kameraforsøget er et forsøg på at gøre fiskeriet mere effektivt, så man ikke laver træk efter ingenting, og så man fanger det, man gerne vil. Med i det projekt er også FN 462 Jeanne – og det var via denne relation, at Mikkel Beha Erichsen tog kontakt til Peter Husth. Foto: Peter Husth

Læs mere om:

Flere Nyheder