Muslingefiskeriet i Østersøen kan fortsætte

Fiskeristyrelsen trækker nu krav om stramning af fiskeriet i Østersøen tilbage efter afklaring fra Kommissionen
af Claus Kirkegaard
02 mar 2021

Muslingefiskeriet i Østersøen kan fortsætte som sædvanligt i lukkeperioden. Det oplyser Fiskeristyrelsen nu på sin hjemmeside.

Den udmelding kommer ovenpå en Bilag 6-meddelelse torsdag d. 25. februar, hvor det fremgik, at muslingefiskerne i Østersøen var omfattet af lukkeperioden i Østersøen.

Den seneste udmelding fra Fiskeristyrelsen vækker glæde hos Wittrup Seafood, som ellers stod til at sende hovedparten af de 50 ansatte hjem.

- Det kom da som et chok for os med den udmelding sent torsdag i sidste uge. Men vi er glade for, at der er blevet arbejdet hurtigt, og at fejlen nu er blevet rettet, så vi stadig kan fiske muslinger og få råvarer til fabrikken og vores kunder. Det er jo lige midt i vores højsæson, og heldigvis havde vi is i maven og ventede med at sende vores ansatte hjem, siger direktør Rasmus Wittrup.

Kommissionen melder ud

Danmarks Fiskeriforening afsøgte straks mulighederne for at få omstødt beslutningen om et stop for muslingefiskeriet i Østersøen, da man ikke mente, at beslutningen var taget på et fagligt grundlag.

Efterfølgende har Fiskeristyrelsen kontaktet EU-Kommissionen, som altså nu har meldt ud, at reglerne for 2021 skal tolkes og dermed håndhæves på helt samme måde som i 2020. Dermed vil muslingefiskeriet i Østersøen ikke blive berørt alligevel. 

Læs mere om:

Flere Nyheder