Kommentar: Fiskeriet skal fremtidssikres

DFPO forslår, at der laves et videnscenter for bæredygtigt fiskeri. Et sted, hvor dansk fiskeri udvikles og er med til at skabe velstand for det da...
af Svend-Erik Andersen
11 okt 2021

I Danmarks Fiskeriforening har vi høje ambitioner. De danske fiskere skal være de bedste i verden, og fiskeriet skal fortsat være en vest- og nordjysk styrkeposition. Derfor har vi foreslået et videnscenter for bæredygtigt fiskeri - fiskeriets svar på Silicon Valley. Et sted, hvor dansk fiskeri udvikles og er med til at skabe velstand til det danske samfund. Og hvor skal sådan center så ligge? Det skal selvfølgelig ligge der, hvor de danske fiskere holder til.

Sådan lyder det fra formand i Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen i weekendens debatsektion i Nordjyske Stiftstidende. Resten af debatindlægget lyder:

Fiskeriet bidrager samlet set til 16.000 arbejdspladser i Danmark. Arbejdspladser, der er vigtige for at sikre balancen mellem land og by. Fiskeriet leverer sunde og bæredygtige fødevarer af højeste kvalitet. Fødevarer der både er fast inventar på Europas fineste restauranter og på de mange tusind madpakker, der bliver smurt hver eneste dag rundt om i Danmark. Det er vi stolte af. Men i dansk fiskeri vil vi gerne være endnu bedre, og vi vil gerne sikre, at vi har svarene på morgendagens udfordringer – ikke mindst i forhold til bæredygtighed – sådan at fiskeriet kan forblive en nord- og vestjysk styrkeposition.

Vi har derfor i vores udspil ”Danskernes Fiskere” foreslået, at der etableres et videnscenter for dansk fiskeri i Nord- eller Vestjylland. Det skal være samlingspunkt for fiskerisektoren og bidrage til at udvikle morgendagens løsninger på fiskeriområdet ved at udnytte de synergier, der opstår, når forskningsinstitutioner, forarbejdningsindustri, primærerhverv og alle med interesse og gode ideer til fiskerisektoren kan samles tæt på, hvor fiskeriet foregår.

Det har været fantastisk at opleve, hvordan ideen om et sådan center har vagt interesse langs de danske kyster. Det er vi smigrede over. For det viser, at der fortsat er interesse for at udvikle dansk fiskeri, og det viser, at der er en tro på, at fiskeriet er en del af svaret på de udfordringer, vi står over for. Både hvad angår bæredygtig fødevareproduktion til en voksende verdensbefolkning, og hvad angår beskæftigelse og udvikling i vandkants-Danmarks. Derfor glæder vi os til at arbejde videre med ideen om et videnscenter. Vi glæder os til at sikre endnu mere opbakning til etableringen af centeret, og inddrage endnu flere af aktørerne på fiskeriområdet sådan, at vi bliver endnu skarpere på, hvordan dette videnscenter kan fremtidssikre dansk fiskeri. Og så håber vi at få politisk opbakning - også på Christiansborg - til at realisere vores forslag om et videnscenter for dansk fiskeri.

Flere Nyheder