Deltag i forsøgsfiskeri i Østersøen

Der er nu mulighed for at deltage i forsøgsfiskeri i vestlige Østersø

Erhvervsfiskefartøjer med A-licens kan nu ansøge om at deltage i forsøgsfiskeri i den vestlige Østersø i og uden for lukkeperioden. Det skriver Fiskeristyrelsen på sin hjemmeside.

DTU Aqua vil gennemføre et videnskabeligt forsøgsfiskeri i samarbejde med lokale fiskere. Forsøgets formål er at gennemføre et forsøgsfiskeri efter hhv. tobis eller rødspætter i den vestlige Østersø med minimal bifangst af torsk i lukkeperioden.

For at deltage i forsøget er man forpligtet til at have CCTV-kameraer installeret ombord i hele den periode, man fisker i den vestlige Østersø, dvs. også uden for lukkeperioden.

Projektet åbner samtidig op for muligheden for at anvende redskaber med højere selektivitet som SELTRA 300, roofless eller diamantåbning.  Der er allerede fundet 4 deltagende fartøjer, men da projektet kan rumme yderligere 2 fartøjer, udbydes disse pladser nu.

De deltagende fartøjer skal selv sørge for at dække eventuelle bifangster under fiskeriet i form af egen kvote til de pågældende arter eller alternativt, at leje sig på plads efterfølgende. Kameraer, installation og transmissionsudgifter betales af projektet.

Ansøgningsskema til forsøgsfiskeriet kan findes her

Ansøgningsfristen er 19. april 2022. Ved eventuelle spørgsmål, kontakt Marie Storr-Paulsen, DTU Aqua, på telefon 30504210.

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis, konstaterer Thyborøn-fiskernes formand

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis,...