Nu åbner ophugningsordningen i Østersøen

I dag åbner Fiskeristyrelsen for støtteordningen til ophugning af fartøjer for torskefiskere i Østersøen. Der er afsat 50 mio. kr
af Line Dalgaard Jensen
12 dec 2022

På grund af de senere års betydelige reduktioner af torskekvoterne i Østersøen, er det besluttet at give støtte til ophugning.

En ordning, som åbner nu, oplyser Fiskeristyrelsen. 

Formålet er at reducere fiskerikapaciteten i Østersøen ved at give torskefiskere, der ikke længere kan have et rentabelt fiskeri i Østersøen, mulighed for at søge om ophugningsstøtte. Dermed bidrager ordningen til at mindske ubalancen mellem kapacitet og fiskerimuligheder i Østersøen.

Ordningen er målrettet aktive erhvervsfiskere, der bl.a. skal leve op til, at for det fartøj, der skal ophugges, skal mindst 25% af værdien af fartøjets landinger stamme fra torsk i Østersøen beregnet på et gennemsnit af årene 2017-2019.

Der kan være én ansøger og ét fartøj pr. ansøgning om ophugningsstøtte. 

Ophugningsordningen indgår i det danske Hav-og Fiskeriudviklingsprogram, som er medfinansieret af Den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EHFF).

 

Sådan søger du

Puljen åbner den 12. december 2022, og der er ansøgningsfrist den 31. december 2022. Du kan finde ansøgningsskema og vejledning om ansøgning i Fiskeristyrelsens tilskudsguide.

Du kan få telefonsupport på hverdage på telefon 72 18 58 50. I ansøgningsperioden frem til 23. december vil der være daglig telefonsupport mellem kl. 9 og 15. Mellem jul og nytår (27. dec – 30. dec) vil telefontiden være mellem kl. 10 og 12.

Flere Nyheder