120.000 unge ål sættes ud i Flensborg Fjord

Danske og tyske fiskere udsætter sammen 120.000 unge ål i Fjorden ved Kollund og Wassersleben 8. juli

Til den første fælles åleudsætning i Flensborg Fjord udsætter danske og tyske fiskere 120.000 unge ål i Fjorden ved Kollund og Wassersleben. På denne måde bidrager de til yderligere at styrke ålen, som langsomt vender tilbage til Østersøen. EU-parlamentarikerne Søren Gade og Niclas Herbst, der begge engagerer sig for det traditionelle ålefiskeri i EU-parlamentets fiskeriudvalg, deltager i arrangementet og giver en hjælpende hånd.

I foråret har foreningerne allerede udsat 750.000 såkaldte glasål (ål, der kun vejer 0,33 gram pr. stk) på ni forskellige lokationer rundt om i hele Slesvig-Holsten – blandt andet også 15.000 ål i Flensborg Fjord.

De unge ål, der nu udsættes den 8. juli vejer derimod allerede 5 gram. Sammenlagt udsættes således mere end 135.000 ål i Flensborg Fjord i løbet af i år.

Den samlede værdi for de mange ål er på 33.000 Euro. Dette beløb deler fremskaffes på forskellig vis. I Danmark får fiskerne ingen offentlige tilskud til at udsætte ål i kystnære farvande. I Slesvig-Holstein ligger tilskudsprocenten fra „Fischereiabgabe” og den europæiske ”Meeres– og Fischereifonds” på 60 procent. De øvrige 40 procent finansieres via private donationer. En mulighed herfor er åleaktien. Den findes til 20 Euro, 50 Euro eller 100 Euro. Denne donation investeres til 100 procent i certificerede ål, også for Flensborg Fjord. Yderligere informationer findes på www.aalaktie.de eller www.aalutsetten.de.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...