Sjælden stør løs i Østersøen

Fanger man en skal den registreres og genudsættes

Fiskere i Østersøen og Øresund har stor mulighed for at få en sjælden gæst i nettet i disse dage. For 9. juni blev der udsat 50 eksemplarer støre, af arten Vestatlantisk stør, ved Sassnitz på den tyske ø Rügen. Fiskene er cirka to år gamle og vejer omkring et kilo. Det skriver fiskeatlas.dk på Facebook.

To af disse udsatte støre er allerede blevet fanget i danske farvande. Den ene blev fanget ved Hasle på Bornholm, og indrapporteret til Fiskeristyrelsens kontrolenhed. Støren blev efterfølgende genudsat i god behold.

Den anden stør blev fanget to gange af to forskellige fiskere i Øresund på to dage. Begge fiskere tog kontakt til Øresundsakvariet, der hjalp med at få fisken registreret og genudsat.

Støren er totalt fredet, og man skal genudsætte den hurtigt, hvis man får en med i sin fangst. Der opfordres også til, at man indberetter sin fangst af den særlige fisk.

Fiskeatlas.dk skriver, at støren er ret sejlivet i forhold til at blive genudsat sammenlignet med andre arter – så man skal ikke frygte at sende den tilbage i vandet.

Får man fanget en stør, så opfordrer fiskeatlas.dk, at man lige tager et par hurtige billeder af det nummer, som er monteret på fisken samt dens ryg og sider. Sidstnævnte er for at man kan skelne mellem de to arter Europæisk stør og Vestatlantisk stør. Begge arter bruger dansk farvand som opvækstområde.

Vestatlantisk stør har tidligere levet vildt i Østersøen, men den sidste blev fanget i 1996. Siden da har tyske og polske biologer arbejdet på at genskabe bestanden ved hjælp af opdræt og udsætninger på baseret på artsfæller fra USA, hvor arten også findes.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...